A legszebb karácsonyi vásárok Európában I.

Strasbourg

A francia várost nem véletlen nevezik a „Karácsony Fővárosának”. 1570-ben itt rendezték meg az első ünnepi piacot a kontinensen, mely “Christkindelsmärik” néven híresült el. A település azóta is minden évben egy igazán autentikus kis vásárral ejti ámulatba a lakóit és a turistákat egyaránt.

Aachen

Aachen katedrálisának környéke már karácsony előtt pár héttel pompás fényárban úszik, csilingelnek a csengettyűk, ünnepi dallamok és mennyei illatok szállnak sátorról sátorra. A tradíció és a modern irányvonal teremt itt olyan harmóniát, melyet mindenkinek érdemes legalább egyszer megtapasztalnia.

Bécs

Számunkra talán a legismertebb és legnépszerűbb külföldi ünnepi forgatagot az osztrák főváros jelenti. Több száz éves hagyomány itt az adventi vásár, melyből mára 20 hivatalos is van városszerte. A leghíresebb azonban a Városháza terén helyet foglaló Christkindlmarkt, mely évente több ezer látogatót vonz.

Nürnberg

A forralt bor, puncs, pörkölt mandula, kolbász és mézeskalács illata a kicsit távolabb eső utcákból is a nürnbergi karácsonyi vásár felé tereli a kirándulókat. Advent első vasárnapja előtti pénteken a Miasszonyunk templom erkélyén megjelenik a Kis Jézus, hogy jelezze az ünnepi időszak kezdetét.

Lille

Igazi téli mesevilág vár bennünket Lille-ben. A Place Rihour-on több, mint 80 faházikó, kínálja portékáit, melyek között találunk betlehemi figurákat, karácsonyi dekorációt, és persze a finom falatokra éhezők sem távoznak majd üres gyomorral. A helyi kincsek mellett orosz, lengyel és amerikai termékek is új gazdára találnak itt.
 

Legyél az első hozzászóló "A legszebb karácsonyi vásárok Európában I." című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*