A Maldív-szigeteken nyitották meg a világ első víz alatti bárját

A Maldív-szigetekről mindenkinek a gyönyörű tengerpart, illetve az óceánban rejlő világ jut az eszébe. Azonban hamarosan a víz alatti életről nem csupán a búvárkodásra lehet asszociálni, ugyanis októberben nyílik meg a maldív-szigeteki Niyama hotel víz alatti bárja, a Subsix nevű nightclub, amely a világon az első olyan szórakozóhely, melyet az óceánfenéken helyeztek el.

Az októberi nyitás után olyan sztárok lépnek fel elsőre a klubban, mint a nemzetközileg ismert rapper, Tinie Tempah, illetve a Black Eyed Peas dj-je Poet Name Life.


A Subsix bár és a vízalatti kilátás

Az építéskor gondoltak a természetre gyakorolt hatására, ezért a szárazföldön építették fel a szórakozóhelyet, majd csak ezután süllyesztették az óceánfenékre. A szálloda tengerbiológusai emellett egy korall-regenerációs programot is indítottak, melynek során az élő korallokról letörött darabokat különböző keretekre erősítve az eredeti helyükhöz képest mélyebben helyezik el, ahol a hullámok már nem érik őket, hogy ott újra nőhessenek.

Az országban egyébként, habár ez az egyetlen szórakozóhely, nem ez az egyetlen víz alatti építmény, ugyanis az Anantara Kihayah és Conrad Maldives Rangali Island szállodák mindketten rendelkeznek egy-egy, az óceán fenekére helyezett éteremmel.


A bár felszíni része

forrás: Condé Nast Traveller
 

Legyél az első hozzászóló "A Maldív-szigeteken nyitották meg a világ első víz alatti bárját" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*