A Google-val már nem csak az utcákon nézelődhetünk, hanem a víz alatt is

 A Google azonban nem elégedett meg ennyivel, ugyanis kiterjesztette a Google Street View szolgáltatását a víz alá is: az ausztráliai Nagy-korallzátony egyik szigetét, Heron Islandet vette górcső alá, a rajta fekvő Heron Island Resorttal és partjával, valamint a környező víz alatti térséget a korallokkal, ahol még teknősöket és trópusi halakat is láthatunk. Hasonló módon térképezte még fel a Nagy-korallzátony déli végén lévő Wilson Islandet és Lady Elliot Islandet is.

Azonban a Google itt még mindig nem állt meg, gondolta akkor már a világ többi részére is kiterjeszti a víz alatti digitális túrázás lehetőségét, így a Street View alkalmazás segítségével úszhatunk még Hawaii félhold alakú, víz alatti vulkanikus eredetű kráterében, Molokiniben, vagy a fülöp-szigeteki Apo Islandetet körbevevő óceánt is megcsodálhatjuk.


A Google Street View-al már a víz alá is betekinthetünk

Habár a rendszer még koránt sem tökéletes, illetve annyira részletes, mint az eredeti Street Viewer, de az mindenképpen figyelemre méltó, hogy az óceánok mellett már olyan híres helyekről is találhatóak körpanorámás fotók és “túrák”, mint az Antarktisz, az Amazonas folyó, vagy a Kennedy Űrközpont ahonnan a NASA az utóbbi 50 évben az összes űrhajó-, illetve rakétakilövést indította. Ha így folytatják, akkor lassan az egész világot körbeutazhatjuk úgy, hogy ki sem mozdulunk a szobánkból…

A teljes panorámagalériát IDE kattintva elérhetik!

forrás: Condé Nast Traveller

Legyél az első hozzászóló "A Google-val már nem csak az utcákon nézelődhetünk, hanem a víz alatt is" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*