A nagy múltú körúti New York kávéház lett a legszebb a világon

A Ucityguides.com összeállította a világ legszebb kávéházainak listáját, melyben a körúti New York kávéház az első helyezést kapta, megelőzve ezzel a velencei, bécsi, prágai és még a párizsi kávéházakat is.

new-york-kavehaz-400x300.jpg

Ugyanakkor a főváros nem csak a XX. század eleji nagy formátumú íróknak is helyet adó kávéházzal került fel a TOP 10-es listák egyikére, az Andrássy út a hetedik helyezést érte el a világ legszebb sugárútjai összeállításban. Olyan helyek előzték meg, mint párizsi Champs-Elysées, a New York-i Broadway, vagy a például a madridi Gran Via.

A Ucityguides.com listájára továbbá a fővárosunk maga is felkerült a városok TOP10-es listájára, Velence, Párizs, Prága, Lisszabon, Rio de Janeiro, Amszterdam, Firenze és Róma után Budapest a kilencedik helyezett lett.

A Lonely Planet is készített egy összeállítást, a világ száz legjobb bárjáról, itt az olvasók szavazatai és „like”-jai alapján születik meg a döntés. A listán, nagy előnnyel, jelenleg a hazai A38 hajó vezet, a második helyezet pedig a Szimpla kert. Ha be szeretnék biztosítani hazánk győzelmét, akkor azt a Lonely Planet honlapján tehetik meg, ahol a szavazással akár még egy 5000 $-os utazási szelvényt is nyerhetnek.

forrás: HVG.hu

Legyél az első hozzászóló "A nagy múltú körúti New York kávéház lett a legszebb a világon" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*