Különleges mélytengeri túrák a Titanichoz

A Titanic elsüllyedésének 100. évfordulójára indított program keretében a tehetősebb érdeklődők lemerülhetnek 3,800 méter mélyre az Atlanti-óceánban, egy ahhoz hasonló nyomásálló tengeralattjáróban, mint amilyet James Cameron is használt az 1997-es blockbuster filmben.

A vendégek hét napot töltenek egy expedíciós hajón, mely a roncsterület közelében horgonyoz, Newfoundlandtól délre. Az utasok itt lemerülhetnek az egykori luxus-óceánjáró orrészéhez, sétányához és a filmből is jól ismert díszlépcsőhöz. Velük együtt merülnek majd oceanográfusok és Titanic szakértők is, akik tájékoztatókat és előadásokat is tartanak az elsüllyedt hajó történetéről.

Titanic-ship-400x300.jpg

Amikor 1912. április 14-én, a híres „elsüllyeszthetetlen” hajó nekiütközött a jéghegynek, közel 1,500 fő, utasok, legénység és köztük a hajó kapitánya is, az életét vesztette. Az áldozatok nagy részét megtalálták és eltemették a legközelebbi városban, Halifaxban, mely az egyik úticél is a 15 napos úton.

Halifaxi indulással, 4 utat terveznek 2012-ben: június 30, július 12, július 27 és augusztus 6. A jegyek már foglalhatóak, természetesen nem az átlagembernek, ugyanis a „kirándulásra” a kezdőár 12,498 $, mely forintra átszámítva körül-belül 2,750,000 Ft.

Akit mégsem riaszt el az utazás meglehetősen magas ára, az további információkat talál az utat szervező cég honlapján, a www.horizon-co.com -on.

forrás: Condé Nast Traveller

Legyél az első hozzászóló "Különleges mélytengeri túrák a Titanichoz" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*