A Star Wars rajongók kedvenc szállásai

1. Silken Puerta América, Madrid (Spanyolország)


A madridi Silken Puerta összesen 19 építész és dizájner munkájának gyümölcse, akik mind az épület egy-egy emeletét tervezték. A hetedik és nyolcadik emelet, mely Kathryn Findlay építész és Ron Arad formatervező ízlését dicséri, a science fiction témájában lett kialakítva. A Findlay által megálmodott, íves folyosókon úgy érzi a vendég, mintha a Csillagok háborúja egy űrhajójában járna, a Space Club („űr klub”) nevű, Zaha Hadid által tervezett szoba pedig csupasz fehér, vagy fekete falaival és bútoraival segít futurisztikussá tenni az élményt.

2. Yotel New York City (USA)


A Times Square közelében levő Yotel New York forradalmasította a vendégek kiszolgálását; a modern berendezésű előtérben egy robotkar (a Yobot) regisztrálja az érkezőket és veszi át a csomagokat. Az „űrbeli” kaland ezután a minimál design elve alapján berendezett, kabinszerű szobákban folytatódik. Itt a kényelem és a modern technika biztosítja az utazók elégedettségét, a szobákból nyíló kilátásról pedig szinte biztosan a Naboo bolygó fővárosa jut eszébe egy vérbeli Star Warsrajongónak.

3. Aire de Bardenas, Tudela (Spanyolország)


Az Aire de Bardenas ugyan Spanyolországban van, de akár a Tatuin bolygón is lehetne. Ez a sivatagi létesítmény különleges belső terekkel rendelkezik; a buborékszerű helyiségek és kocka formájú lakosztályok különös kontrasztot eredményeznek. A galaktikus élményhez pedig a csodás, csillagokkal teli éjszakai égbolt is hozzájárul. Ez a kietlen tájon levő négycsillagos hotel kényelemből is jelesre vizsgázik: minden szobában síkképernyős TV és ingyen WiFi található, az étterem pedig a szálloda saját kertjéből származó alapanyagokat használ.

4. Icehotel, Jukkasjärvi (Svédország)


A svéd Icehotel 200 kilométerre az Északi-sarkkörtől fekszik. A létesítmény minden évben újjászületik, és a dizájn évente változik. A két főszereplő azonban mindig ugyanaz: a jég és a hó, akárcsak a Csillagok háborúja fagyott bolygóján, a Hoth-on. A négycsillagos hotel mesebeli birodalma egy igazi műalkotás; a szobák és lakosztályok sejtelmes fényekbe burkolóznak a jégből kivájt boltos mennyezet alatt. A filmben felbukkanó, jeges vidéken élő Tauntaunok, hógyíkok meglovaglása ugyan nincsen a programok között, de helyette lehetőség van szánkózásra és sífutásra, emellett a hotel túlélő tréningeket is szervez a hó birodalmában.

5. Kameha Grand Zürich (Svájc)


A svájci Kameha hotel és étterem egyedülálló dizájnnal rendelkezik, melyen elismert formatervezők dolgoztak. A Michel Najjar által megálmodott Space Suite (magyarul „űr lakosztály”) galaktikus utazást kínál, anélkül hogy elhagynánk a Földet. Az uralkodó elem itt is a fehér szín és a minimalista berendezés, a futurisztikus hatást pedig a tükrök, fémes árnyalatok, szögletes formák, valamint az asztronautákat ábrázoló képek erősítik.

6. NH Collection Madrid Eurobuilding (Spanyolország)


Az innováción alapuló filozófiát az NH Collection kitűnően elsajátította, fókuszálva a technológiai újításokra. Az előteret a hatalmas LED plafon teszi különlegessé, amely a vendéget rögtön az érkezéskor a jövőbe kalauzolja. Ezután az ideérkező a Superior High Tech szobában élvezheti a legmodernebb technológiai vívmányokat: az Ultra HD televíziót, a hátterébe beépített hangulatvilágítást és effektusokat (Ambilight), valamint a vezeték nélküli telefontöltőt és az intelligens éjszakai fényeket.

7. Treehotel, Harads (Svédország)


Az ötcsillagos hotel erős kontrasztban van a fás környezettel, mely a Csillagok háborúja minden bizonnyal legaranyosabb teremtményei, az evokok otthonára, az Endor nevű bolygó erdőholdjára emlékeztet. Az egyik leglátványosabb, UFO elnevezésű, modern kabinban akár két felnőtt és három gyermek is elfér. A „szoba” 5 méterre van a föld felett, vagyis, akárcsak a többi kabin, a fák között található, és úgy került kialakításra, hogy minimalizálja a létesítmény környezetre mért hatását.

8. Pengheng Space Capsules Hotel, Szencsen (Kína)


A science fiction filmek jelenetei megelevenednek ebben a kínai kapszula hotelben, ahol robotok veszik át a recepciós és a pincérek munkáját is. Az űrhajó-szerű kialakítás részei a kapszulák, ahol mindössze egy ágy áll a vendég rendelkezésére, meg persze a legmodernebb high-tech megoldások: minden „szobában” televízió, WiFi szolgálja a vendégek elégedettségét. A futurisztikus atmoszférát a lilás fények erősítik mindenütt.

9. Wanderlust, Szingapúr


A Wanderlust létesítményét kifejezetten kalandvágyó vendégeknek ajánlják. A négyemeletes boutique hotel 29 szobájának berendezése 3 díjnyertes dizájnügynökség dolgozóinak fejéből pattant ki. A legfelső szinten található szobák mind egy-egy különleges témát dolgoznak fel. Kettő közülük az űrbe repíti a szerencsés vendéget – szinte szó szerint, ugyanis az egyikben egy piros, a másikban egy kék űrhajó (másolat) található. Az élményt fokozandó, a galaxist felfedezők elalvás előtt szemügyre vehetik a csillagos égboltot, úgy, hogy még csak ki sem kell kelniük az ágyból.

10. Sidi Driss, Matmata (Tunézia)


A kicsiny, tunéziai berber faluban, Matmatában található Bed & Breakfast szálláshely akár a Csillagok háborúja néhány jelenetének helyszínéül is szolgálhatott volna, ugyanis nagyon emlékeztet a Tatuin bolygón levő párafarmra, Luke Skywalker otthonára. A technológia itt szinte semmilyen szerepet nem játszik, ám a különleges falfestmények, a belső udvar és a barlangszerű szobák minden Star Wars-rajongó képzeletét kielégítik.

Forrás: www.trivago.hu

Legyél az első hozzászóló "A Star Wars rajongók kedvenc szállásai" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*