Jó hír a Star Wars rajongóknak: épül George Lucas múzeuma

Los Angelesben épül fel George Lucas múzeuma, amelyben a filmguru Star Wars-relikviái mellett hatalmas művészeti gyűjteménye is helyet kap. Az intézmény a csillageposz rajongóinak kultikus dátumán, 2020. május 4-én nyitja meg kapuit.

A Lucas Museum of Narrative Arts elnevezésű múzeum egymilliárd dolláros (293 milliárd forintos) beruházással jön létre. George Lucas évek óta keresi a megfelelő helyet a kiállítótér számára, sokáig Chicago volt a kiszemelt helyszín, ám ott egy helyi természetvédő csoport megakadályozta az építkezést. Ezt követően San Francisco és Los Angeles versengett a nagyszabású terv megvalósításáért, és végül az utóbbi került ki győztesként – adta hírül az MTI.

lucas2

A múzeum futurisztikus tervét a kínai építész, Ma Jan-szung készítette el.

Eric Garcetti, a város polgármestere, a városházán tartott sajtótájékoztatón Lucasnak és feleségének, Mellody Hobson üzletasszonynak is köszönetet mondott azért, hogy végül Los Angeles mellett tették le a voksukat. Kiemelte, hogy nem Star Wars-múzeum készül, hanem a narratív művészetek múzeuma, amelyben mások mellett egy kitűnő Norman Rockwell-gyűjtemény is látható majd.

 

Legyél az első hozzászóló "Jó hír a Star Wars rajongóknak: épül George Lucas múzeuma" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*