A világ legmegbízhatóbb légitársasága

Az amerikai televíziós csatorna, a CBS MoneyWatch című műsorának megbízásából a WanderBat ismert, utazással foglalkozó weboldal készítette el azt az átfogó tanulmányt, mely huszonkét, a világ utaztatásában meghatározó szerepet játszó nemzetközi légitársaságot hasonlított össze három fő szempont alapján: pontosság, olcsó csomagfeladás, valamint a légiflotta átlagéletkora. Ezek alapján végzett az élen a Qatar Airways, és kapta meg a CBS-től a világ legmegbízhatóbb légitársasága kitüntető címet.

Akbar Al Baker, a Qatar Airways Group vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy e legújabb elismerésük is megerősítette a légitársaság vezetőit abban, hogy a világ légiközlekedésében vezető szerepet játszanak. Hangoztatta, hogy ezzel egyben modelljei lehetnek a légitársaságok következő nemzedékének is. Kiemelte, hogy székhelyük, a Hamad, a dohai nemzetközi repülőtér – mely nemrégiben a közel-kelet legjobb légi bázisa címet nyerte el a Skytrax díjátadó gáláján –, lehetővé teszi számukra, hogy modern légiflottát üzemeltethessenek. Így például első felhasználói az új Airbus A350-es repülőnek.

A Qatar Airways az elmúlt időszakban megkapta a világ legjobb Business Class-üzemeltetője és a legjobb közel-keleti légitársaság címet is a Skytraxtől, csakúgy, mint a világ legjobb légitársasága elismerést 2011-ben és 2012-ben.

Qatar Airways gyorsan növekedett működésének tizennyolc évében: 152 modern repülőgép tartozik flottájához, és 146 útvonalon közlekedik Európában, a Közel-Keleten, Észak- és Dél-Amerikában, az ázsiai és óceániai térségben és Afrikában.

Legyél az első hozzászóló "A világ legmegbízhatóbb légitársasága" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*