Újraindította budapesti járatait a Qatar Airways – nem is akárhogyan!

A Qatar Airways ismét elindította menetrend szerinti járatát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre: a Doha-Budapest útvonalon Boeing 787 Dreamliner repül majd.

2020. június 15-től újra „élnek” Qatar Airways budapesti járatai: az utasok hetente három járat közül választhatnak, az útvonalon a Boeing 787 Dreamliner repül majd, amelyen a Business Class-on 22 ággyá alakítható ülés, a turistaosztályon pedig 232 férőhely várja az utazókat.

  • A járatok hétfőn, szerdán és pénteken indulnak. A Doha-Budapest járat 08:15-kor indul, és 12:55-kor landol, a visszautat 16:10-es indulással és 22:30-as érkezéssel ütemezték.

A légitársaság közlése szerint úgy tervezték meg ezeket a járatokat, hogy azok kényelmesen csatlakozzanak a Hamad Nemzetközi Repülőtéren az onnan a legfontosabb európai úti célokra – például Londonba, Koppenhágába, Stockholmba vagy Madridba – induló járatokhoz.

Akbar Al Baker, a Qatar Airways Group vezérigazgatója azt mondta: „Izgatottan várjuk, hogy újraindítsuk a menetrend szerinti járatokat Budapestre. A válság idején az egyik legnagyobb globális fuvarozóvá váltunk, amely több mint 50 millió kilométert repül, és közel 15 000 járaton több mint 1,8 millió utast hazaszállít. Ez lehetővé tette számunkra, hogy páratlan tapasztalatokat halmozzunk fel arról, hogyan lehet biztonságosan és megbízhatóan szállítani az utasokat ezekben a bizonytalan időkben.”

Azért, hogy az utazók nyugodtan tudják megtervezni az utazásukat, a légitársaság kibővítette foglalási politikáját: a cég korlátlan dátumváltást tesz lehetővé, és az utasok az úti célt is akárhányszor változtathatják, ha az az eredeti úti célhoz mérten 5000 mérföldön belül van.