A világ legnagyobb fesztiválja

 A Maha Kumbh Mela Fesztiválra 144 évente kerül sor Allahabad (Prayag) városában, azonban vannak kisebb Kumbh Mela fesztiválok ezen idő intervallum között is (3, 6 és 12 évente) India négy városában: Haridwarban, Ujjainban, Nashikban és természetesen Allahabadban. Ezeket a fesztiválokat is nem kevesebb, mint 30-70 millió ember látogatja meg. A bolygóegyüttállások által meghatározott szent ünnepélyek keretében a résztvevők énekelnek, táncolnak és meztelenre is vetkőznek akár, mely a spirituális megtisztulást jelképezi.


.

A fesztivál során a hindu és a szádhu (szent személy, aki lemondott az anyagi világról és minden saját tulajdonáról) zarándokok összegyűlnek, hogy megfürödjenek az általuk szent folyóknak tartott Gangesz és a Jamuna találkozásánál. A szertartás során lemossák magukról bűneiket, így remélve megváltást, majd megünneplik az isteneiket és a jó győzelmét a gonosz felett.

Ez az egyik legkülönösebb látvány a Földön, nem csak a méretei miatt, hanem az érzelmi túlfűtöttség miatt is, ami ilyenkor szinte egész Indiában uralkodik. Ez nem egy átlagos ünnep, ezért nem is az átlag turistának való, azonban akikben egy kicsi kalandvágy és érdeklődés is van más kultúrák megismerése iránt, emellett még szereti is Indiát, azoknak mindenképpen ajánlott egy Kumbh Mela fesztiválra ellátogatni, garantáltan felejthetetlen élményben lesz része.


.

A Mark Twain által is csak szuperlatívuszokban emlegetett ünnepségre legközelebb 2013. január 27. és február 25. között kerül sor, és az előzetes becslések szerint a rendezvényre több mint 60 millió embert várnak.

További információk a Maha Kumbh Mela Fesztiválokról: www.kumbhamela.net

Legyél az első hozzászóló "A világ legnagyobb fesztiválja" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*