A Wizz Air új Budapest-Szófia útvonalat indít

Az új útvonalakkal a Wizz Air Budapestről jelenleg 23 ország 48 célállomására, Szófiából pedig 15 ország 29 úticéljára kínál alacsony viteldíjú járatokat. Ezenkívül, a növekvő utasszám kiszolgálása érdekében a Wizz Air mindkét városban bővíti bázisflottáját. Szófiába márciusban érkezik a hatodik bázisgép, míg a budapesti flotta a nyár folyamán bővül majd 10 repülőgépre.

Teljes hálózatát tekintve a Wizz Air 22 százalékkal, a 2014-es 15,8 millióról 19,2 millióra növelte utasainak számát 2015-ben. Bulgáriában az utasok száma 2015-ben elérte az 1,36 milliót, Magyarország két bázisrepülőterén, Budapesten és Debrecenben 2,9 millió utas fordult meg.

A Szófiából nemrég bejelentett új útvonalak között található Köln, Nápoly, Bari, Genf, München Memmingen, Alicante, Hamburg/Lübeck, Bristol, Oslo és Birmingham. A Budapestről elérhető, nemrég bejelentett útvonalak között található Reykjavík, Glasgow, Liverpool, Ibiza, Karlsruhe/Baden-Baden, Baku és Nizza. A Wizz Air emellett az Európa-bajnokságon szereplő magyar futballválogatott szurkolói számára három különjáratot is bejelentett júniusra: Budapestről Bordeaux-ba, Lyonba és Marseille-be indulnak repülőgépek.

2015-ben elért sikereiért a Wizz Air nemrég elnyerte az Air Transport World magazintól az „Év Diszkont Légitársasága” címet.

„Nagy izgalommal ajánljuk új, Szófiát és Budapestet összekötő útvonalunkat azon ügyfeleinknek, akik alacsony viteldíjú, közvetlen összeköttetést keresnek üzleti vagy szabadidős utazás, vagy családi látogatás céljából a térségben. Magyarországon és Bulgáriában is, de egész Európa-szerte egyre több ember választja a WIZZ-t nagyon alacsony viteldíjainknak, bővülő útvonalhálózatunknak és barátságos, profi fedélzeti szolgáltatásainknak köszönhetően” – mondta Vásárhelyi Gábor, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere. 

Legyél az első hozzászóló "A Wizz Air új Budapest-Szófia útvonalat indít" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*