Terrorra esik a török turizmus

Idén, a TUI-nál a nyaralók körében 40 százalékkal esett vissza a törökországi foglalási kedv. A touroperátor szakemberei sajtó nyilatkozataikban kifejtették: a kedvezőtlen geopolitikai események miatt számítottak a visszaesésre és a saját szállodákkal is rendelkező szállodavállalat gyorsan más, profitábilisabb desztinációkat is felajánlott utasainak. A brit utazók körében az egyik nagy nyertes Spanyolország, különösen a Kanári szigetek.

A törökországi kereslet visszaesése ellenére a TUI-nál, Nagy-Britanniában, 9 százalékkal nőtt a nyári foglalások mértéke, és már a brit piacon rendelkezésre álló kapacitások 41 százaléka elkelt. Az árak, az alacsonyabb repülőgép üzemelési költségek és a gyengébb euro árfolyam hatására egy százalékkal csökkentek.

Ami a 2015/16 téli szezont illeti: 3 százalékos bővülés mellett az utak 76 százaléka már elkelt. A legnagyobb, 16 százalékos növekedés a tengerentúli utak iránt mutatkozott, a sláger desztinációk: Mexikó, Dominika Jamaica, és Costa Rica.

A TUI csoport vezérigazgatója , Friedrich Joussen kifejtette: a turisztikai óriás a tavalyi 105 milliós veszteségét idén 102 millióra csökkentette. 

Legyél az első hozzászóló "Terrorra esik a török turizmus" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*