Ahol már a hotelszoba is okos – új szálloda nyílt Budapesten

Megnyitott az Eurostars Hotel Company új magyarországi szállodája, amely már csak azért is különleges: itthon egyedülálló módon okos szobafelügyeleti rendszer működik az Exe Danube Budapestben.

Új, 101 szobás szállodát nyitott Budapesten az Eurostars Hotel Company, a spanyol Group Hotusa szállodai divíziója. Az Exe Danube Budapest néven nyitott hotel a csoport második szállodája Magyarországon, a gyorsan bővülő, négycsillagos szegmensben. Az új szálloda Budapest belvárosában, az Asbóth utcában található, a népszerű bárjairól és éttermeiről ismert 7. kerület szívében, ugyanakkor az üzleti célú látogatók számára is kedvező helyen.

„Budapest nagyon fontos számunkra, mivel idegenforgalma rendkívül dinamikusan bővül. Ha ez a növekedés folytatódik, a két meglévő hotelünk mellett a további beruházások lehetőségét is megvizsgáljuk Magyarországon” – mondta Amancio López Seijas, a Grupo Hotusa elnöke.

„A Magyar Szállodaszövetség örül annak, hogy az Eurostarts Hotel Company már a második szállodáját létesítette Budapesten. Azon dolgozunk, hogy a magyar idegenforgalmi kínálat a mennyiségről a minőségre váltson, a színvonalas szolgáltatásokban eszközölt beruházások pedig, mind a városfejlesztés mind a szálláshelyek építésében, hozzájárulhatnak a fizetőképes látogatók megszólításához” – mondta Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke.

Az új hotelben – amelyet egy volt irodaházból alakítottak ki – elegáns, fényes belső terek várják a vendégeket. A szállodában 60 standard, 36 komfort, és 5 superior szobát hoztak létre. A cég közleménye szerint a belsőépítész az aktuális trendektől eltérően izgalmas, színes, mégis klasszikus art deco stílust alkalmazott a modern igényekhez igazítva, a végeredmény pedig egy tágas, exkluzív és letisztult formavilág.

A korszerűség az eszközökben is tetten érhető: okos tévé és szélessávú internet áll a vendégek rendelkezésére, továbbá – Magyarországon egyedülálló módon –, az Exe Danube Budapestben okos szobafelügyeleti rendszer is működik. Ez a rendszer vezérli a fűtést és légkondicionálást, valamint az elektromos berendezéseket, világítást is a szobákban úgy, hogy a vendégeknek még a szobakártyát sem kell használniuk. A rendszer ugyanis érzékeli, hogy tartózkodnak-e a szobában, illetve hogy van-e mozgás, esetleg alszanak a vendégek, és ennek megfelelően kapcsolja be a hűtést/fűtést, illetve az elektromos berendezéseket, amennyiben a vendég máshogy nem állítja be. A kényelmi funkció mellett az okos szobák előnye, hogy a felesleges fogyasztást minimalizálja, ezáltal költségeket takarít meg.

Legyél az első hozzászóló "Ahol már a hotelszoba is okos – új szálloda nyílt Budapesten" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*