Applikációval is nyit a KLM Kína felé

Applikációval is nyit a KLM a Kína felé

A Kínában különösen népszerű WeChat Pay alkalmazással is fizethetnek már repülőjegyeikért a holland királyi légitársaság utasai. A KLM az első nem-kínai légitársaság, amelyik ezzel a szolgáltatással könnyíti meg utasai életét.

Kínában a WeChat a legnépszerűbb applikáció, amely több mint 963 millió felhasználóval rendelkezik, ebből pedig 600 millióan aktiválták már a fizetésre szolgáló funkciót. Ez az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy okostelefonjukon keresztül úgy fizessenek, hogy közben applikáción belül maradnak. A WeChat Pay Kínában mindenhol elérhető, a mobil tranzakciók 40 százaléka a felületen történik. A szolgáltatás használatához csupán egy kínai bankszámlára van szükség.

A KLM-nél a repülőjegy vásárlás is roppant egyszerű az új szolgáltatással: ha az utas számítógépén a KLM.com oldalon megvette a repjegyet, és a WeChat Pay-t választotta fizetési opciónak, azonnal megjelenik egy QR kód. Amint az utas a kódra kattint, a WeChat Pay azonosítás megtörténik, és a tranzakció meg is történt. Telefonról sem bonyolultabb az eljárás: az utas a jegyvásárlás után szintén kiválaszthatja a WeChat Pay opciót, s rögtön a WeChat oldalán landol, ahol néhány gombnyomással már fizetett is.

Pieter Elbers, a KLM elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az új funkció fontos lépés a KLM közösségi média stratégiájában. Ezzel a lépéssel a KLM lehetővé tette, hogy az utasok jegyet foglaljanak és fizessenek a WeChat Pay alkalmazáson keresztül. Emellett a hét minden napján, bármikor lehet kérdezni az ügyfélszolgálati munkatársaktól, az utasok hozzájuthatnak a repüléssel kapcsolatos infókhoz ugyanazon a felületen. Hozzátette: „Nekünk ott kell jelen lennünk, ahol utasaink szabadidejüket töltik. Miután Kína kiemelten fontos piac a légitársaság számára, ezért itt a WeChat-re fókuszálunk. A WeChat Pay szolgáltatás bevezetésével értékes tapasztalatokat gyűjtünk ahho z, hogy a jövőben a fizetési opciókat a nemzetközi közösségi média platformokon is alkalmazzuk.”

Legyél az első hozzászóló "Applikációval is nyit a KLM Kína felé" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*