Átadta az első ID.4 modelleket Németországban a Volkswagen

Az első németországi vásárlók átvehették tisztán elektromos hajtásrendszerű Volkswagen ID.4 gépkocsijukat.

Több ezer további ügyfél követi majd őket, a vállalat ugyanis tervei szerint mintegy 150 ezer példányt kíván világszerte kiszállítani e modelljéből az idén. Február végéig – a számos zárva tartó márkakereskedés ellenére és a németországi piaci bevezetést is megelőzve – máris 23 500 megrendelés érkezett e modellre Európában.

Amint Klaus Zellmer, a Volkswagen igazgatótanácsának az értékesítés területéért felelős tagja hangsúlyozta: „Nagyon sikeresen indult az ID.4, igazán kedvező fogadtatásra lelt az ügyfelek körében. A továbbiakban is nagy terveink vannak vele: már az idén mintegy 150 ezer ID.4 modellünket tervezzük kiszállítani világszerte, ami a 2021-re tervezett összesen 450 ezer elektromos hajtásrendszerű gépkocsi harmada. Világautónk ezzel felgyorsult elektromos offenzívánk egyik főszereplője.”

A március 26-i drezdai és wolfsburgi autóátadás különlegessége, hogy az első ügyfelek – Jacqueline Heyer-Mertens és Mario Heyer Suhl városából (Türingia), illetve Matthias Hoeper Oytenből (Bréma) – már eddig is ID.32 modellekkel jártak, amelyek mellé vásároltak most az ID.4 sorozatból. „Annyira tetszik az új ID.-család, hogy máris megvásároltam egy újabb tagját” – mondta Mario Heyer, Matthias Hoeper pedig így fogalmazott: „Nagy rajongója vagyok az elektromos mobilitásnak és örülök, hogy bővült a család, s Németországban az elsők között járhatok e modellel.”