Óriási elismerés a Ford új elektromos modelljének

Átfogó vezetéssegítő rendszereinek köszönhetően a tisztán elektromos hajtású Ford E-Transit elnyerte a járművek biztonságát vizsgáló független szervezet, az Euro NCAP aranyérmét.

A díjat odaítélő szakemberek kiértékelték az aktív biztonsági rendszerek teljesítményét és hatékonyságát, megfigyelve, hogyan működik az önműködő vészfékezés a járművek, kerékpárosok és gyalogosok megközelítésekor, illetve a sávtartó technológia, a közlekedési táblák felismerése és az utasfigyelő rendszer. A kéttonnás haszonjárművek szegmensében eddig csupán két jármű szerezte meg az Euro NCAP Aranyérmét: az egyik az E-Transit, a másik pedig a Transit dízelmotoros változata, amely 2020 decemberében nyerte el ezt a kitüntetést.

Az E-Transit felszereltségében olyan vezetéssegítő technológiák szerepelnek, mint a Gyalogosészlelővel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszer, a Jelzőtábla Felismeréssel kiegészített Intelligens Adaptív Sebességtartó Automatika2, a Sávváltási Figyelmeztetéssel és Segítséggel kiegészített Holttérfigyelő2, a Kereszteződés Asszisztens, a 360 fokos kamera és a Tolatási Fékasszisztens.

Az Euro NCAP szimulációin részletesen tesztelték a vezetőfigyelmeztető és aktív biztonsági technológiák működését, amikor a Transit álló vagy lassan mozgó járművekhez közelít, illetve amikor egy másik jármű hirtelen lefékez előtte. A programban olyan teszt is szerepelt, amikor egy gyermek kiszalad az útra, vagy amikor kerékpárosok és gyalogosok vágnak át az úttesten 3 – vagyis csupa olyan helyzet, amelyek gyakran előfordulhatnak a városi környezetben, márpedig a Ford szerint jellemzően itt használják majd az E-Transitokat.

Az E-Transit által megszerzett Aranyérem újabb bizonyíték a Ford haszonjármű-biztonsági technológiáinak elsőségére. Nemrégiben a Transit Custom is Aranyérmet nyert, így a Ford az egyetlen olyan gyártó, amely egyaránt kínál aranyérmes áruszállítót az 1 tonnás, a 2 tonnás és az EV szegmensben.