Átadták a bécsi repülőtér új terminálját

 A Check-in 3 elnevezésű, 150 ezer négyzetméter alapterületű új schwechati terminállal kétszeresére nőtt a repülőtér eddigi területe.
Az első napon 37 ezer utassal számolnak. Megduplázódott a reptéren működő üzletek és éttermek alapterülete is.

Az új terminálról közlekednek többek között az Austrian Airlines (AUA), a Lufthansa és az Egyptair légitársaságok járatai.
Egyúttal megváltoztak a régi terminálok elnevezései: az eddigi 1-es Terminált Check-in 1, a korábbi 1A jelűt Check-in 1A és az eddigi 2-es Terminált Check-in 2 néven találják meg az utasok.
Az új csarnok átadásával egyidejűleg megkezdték az 1-es számú felújítását. A munkálatok várhatóan az év végéig tartanak.

Az átadás zökkenőmentesen zajlott. A korábban Skylink néven ismert beruházás üzembe helyezését mégis beárnyékolja, hogy az elmúlt évek egyik legnagyobb pénzügyi botránya fűződik hozzá. Az átadás négy évet késett, és az építkezés a tervezett összeg – 400 millió euró – több mint kétszeresébe került. A költségek összesen közel egymilliárd eurót tesznek ki, ebből a repülőtér kiadásai 770 millió euróra rúgnak.

A repülőtér számos korábbi vezető munkatársa távozásra kényszerült a botrány miatt. Az osztrák ügyészség vizsgálatot folytat 26 gyanúsított ellen. Felmerült a mérleghamisítás gyanúja, emellett az ügyészség vizsgálja, hogy nem állapították-e meg szándékosan túl alacsonyan a beruházás várható költségeit, hogy biztosítsák a politika támogatását. Nyomozás tárgya az is, hogy egyes építőipari vállalatok nem számláztak-e ki olyan teljesítéseket, amelyek valójában nem valósultak meg.

forrás: MTI

Legyél az első hozzászóló "Átadták a bécsi repülőtér új terminálját" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*