Nézők előtt rendezik meg a Bécsi Filharmonikusok újévi koncertjét

A zenekar © Wiener Philharmoniker / Dieter Nagl

2022. január elsején is megrendezik a világ egyik leghíresebb hangversenyét, a Bécsi Filharmonikusok újévi műsorát. Ezúttal a világhírű zongorista, Daniel Barenboim vezényel majd, és hallható lesz például Josef Strauss és Carl Michael Ziehrer több műve is. Az esemény a koronavírus-járvány miatt szigorú szabályok mellett, de végre újra nézők előtt zajlik majd.

Jövő év elején is megrendezik a Bécsi Filharmonikusok elmaradhatatlan újévi koncertjét, ezúttal – a tavalyival ellentétben – nézők részvételével. A koncertre 2022. január 1-jén 11:15-kor kerül sor a Wiener Musikverein Aranytermében, Daniel Barenboim karmester vezényletével.

A művész együttműködése a Bécsi Filharmonikusokkal még 1965-ben kezdődött, 2009 és 2014 után pedig ez lesz a harmadik alkalom, hogy a híres újévi koncertet vezeti. Daniel Barenboim napjaink egyik központi művészalakja, zongoristaként és karmesterként évtizedek óta aktív Európában és a világ más városaiban, de számos projekt kezdeményezőjeként is hozzájárult a nemzetközi zenei élet gazdagításához.

Az újévi koncerten Josef Strauss, Johann Strauss Jr., Josef Helmesberger Jr., Eduard Strauss és Karl Michael Ziehrer művei is felcsendülnek. A patinás műsort a világ kilencven országában közvetítik majd és nézők milliói követhetik a tévék képernyőjén is.

A koronavírus miatt a koncerten a 2G-szabály lesz érvényben – vagyis csak oltottak és gyógyultak mehetnek be – és az FFP2-es maszk viselése is kötelező. A Bécsi Filharmonikusok szilveszteri és újévi koncertjeire egyébként olyan kelendőek a jegyek, hogy a tisztességes verseny érdekében sorsolják azokat. A jövő év végi koncertjegyekért 2022 februárjában lehet ringbe szállni.