Az amszterdami városvezetés bekeményít

Világszerte egyre több nagyvárosnak okoznak gondot a turisták, kiváltképp azok, akik kizárólag bulizni érkeznek, és gyakran megfeledkeznek magukról. E turisztikai célpontok között van Amszterdam is, amelynek vezetése a jövőben komolyan szankcionálja az utcáin tanúsított helytelen viselkedést – értesült az MTI.

A holland főváros, Amszterdam a napokban kampányt indított, arra kérve a városba érkező turistákat, hogy tartsák tiszteletben a város nyugalmát, ellenkező esetben magas bírságot fizethetnek.

A helyi önkormányzat tájékoztatása szerint az utóbbi években végzett felmérések azt mutatták, hogy a városban tapasztalt zajongás, szemetelés és más kellemetlenségek komoly zavaró tényezők a lakosok, a pihenni vágyó turisták, valamint az üzletek számára.

Az új kampány elsősorban a hétvégén szórakozni érkező, 18 és 34 év közötti férfiakat célozza. A zajongó és szemetelő turisták a bejelentés szerint 140 eurós büntetést kaphatnak, míg a közterületen ittasan mulatozók akár 95 eurós bírságra is számíthatnak.

A holland és angol nyelvű kampány üzenetét a közlekedési eszközökön, a szállodákban, az éttermekben és a köztereken is elhelyezik a jövőben.