Nem repülhet a robbanó Galaxy Note7

A Samsung elismerte a hibát, sőt már le is állította a robbanó Galaxy Note7 gyártását – és visszarendelte a kint lévő termékeket pénzvisszafizetés vagy csere ellenében. Az öngyulladós készülékeket ráadásul a repülőgépeken is letiltják.

4d1233c541394f50

Több olvasónk is jelezte már, amit néhány napja magam is tapasztaltam az Eurowings kölni járatán, hogy felszálláskor az előírások, ismertetése után a stewardessek külön felhívják a figyelmet arra, hogy a Galaxy Note-okat egyáltalán nem szabad bekapcsolni a gépen.

A helyzet Amerikában még ennél is kevésbé örömteli a csúcstelefonnak szánt készülék tulajdonosok számára. Az Egyesült Államok Közlekedési Minisztériuma (DOT), a Szövetségi Repülési Adminisztrációval (FAA) és a veszélyes anyagok biztonságos kezelésével foglalkozó hivatallal (PHMSA) közösen bejelentette a Samsung Galaxy Note 7 okostelefon kitiltását az Amerikai Egyesült Államok légi közlekedéséből. Tehát, azok, akik rendelkeznek a lekerekített üvegű Note 7-tel utazás közben nem tarthatják maguknál a telefonjukat, sőt kézi poggyászban, ellenőrzött csomagokban sem tehetik és légi postával sem adhatják fel, azokon a járatokon, amik Amerikába repülnek vagy onnan szállnak fel, esetleg az Egyesült Államok területén belül utaznak. 

Az Air Canada és az Air Canada Express is hasonló álláspontot foglalt, nem lehet felszállni Note 7-tel a légiutas térbe. Azok, akik a készülékkel érkeznek a repülőtérre és ezáltal meghiúsul az utazások, lekésik a járatukat, a légitársaság lehetőséget biztosít, hogy büntetés nélkül válasszanak egy másik időpontot az utazásukra, természetesen a telefonjuk nélkül.  

A légitársaságok által történt szabályozás teljesen érthető, hiszen egy kis robbanás a levegőben csak felborzolná a kedélyeket vagy más komolyabb problémához vezetne. Így, akik még rendelkeznek Note 7 készülékekkel éljenek minél hamarabb a Samsung által kínált lehetőséggel, ha pedig légipostán kívánták visszaküldeni a terméket, keressenek más alternatívát.

 

 

Legyél az első hozzászóló "Nem repülhet a robbanó Galaxy Note7" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*