Az ARAZ étteremben csengetett a Mylord

Nagyszabású közönségtalálkozóval ünnepelték a hétvégén Budapesten a mára klasszikussá vált Csengetett, Mylord? című sorozat 30. születésnapját. Ennek keretében különleges menüsor várta a főszereplőket az ARAZ étteremben.

A legendás sorozat epizódjait 1988-ban kezdték forgatni Angliában. Ennek apropóján szombaton nagyszabású közönségtalálkozóval tisztelegtek a szervezők a sorozat szereplői és készítői előtt. A méltán népszerű Csengetett, Mylord?-találkozóhoz kapcsolódóan, szombat délben különleges esemény zajlott az ARAZ Étterem falai között is. Barka Áron, Chef-de-Cuisine minden bizonnyal a sorozat egyik legnagyobb magyarországi rajongója. Nem is kaphatott volna testhezállóbb feladatot annál, minthogy a sorozat főszereplőit magyarországi tartózkodásuk során valami maradandóval kápráztassa el. A kreativitásáról is híres chef a sorozatban szereplő fogásokat felhasználva, egyedi menüvel várta szombaton személyes kedvenceit. Felszolgálásra került többek között Teddy kedvence, az uborkás szendvics, spárgakrémleves sült borjúvesével, Sole Veronique, White Lady sorbet, báránysült mentaszósszal és Stilton sajt. Desszert gyanánt tápióka pudingot szolgáltak fel. Amanda Bellamy, az egykori Rose, saját elmondása szerint a sorozat forgatása alatt (és azóta is) kimondottan kerülte a finomságot, de ez a verzió megingatta a több évtizedes ellenszenvét.

Az étterembe látogató angol színészek (Susie Brann – Poppy; Catherine Rabett – Cissy; Amanda Bellamy – Rose; Jeffrey Holland – James Twelvetrees és Michael Knowles – Teddy) az egyedi menü láttán nem rejtették véka alá meghatottságukat, hozzátéve, a kitűnően megkomponált ebéd visszarepítette őket a Meldrum-házba, és már a menükártya láttán tudták, hogy „Az finom lesz…”. A fogások végeztével felállva, tapssal köszöntötték a menüt megalkotó és elkészítő chefet, majd elégedettségüket a vendégkönyvben egy „Mrs. Lipton is büszke lenne Rátok…” üzenettel nyugtázták.