Az eHajók is arattak a Düsseldorfi Hajókiállításon

A napokban ért véget a kontinens egyik legnagyobb vízi seregszemléjének számító Düsseldorfi Hajókiállítás, ahol a vitorlások és a yachtok mellett a búvárok és a szörfösök is megismerhették a legújabb kínálatot.

A nagyszabású eseményen több mint 70 ország több, mint 1900 kiállítója vonultatta fel termékeit a rendezvényre ellátogató több mint 240 ezer látogató előtt. Akik között a megszokottnál is többen voltak a Távol-Keletről és az Oroszországból érkezők. A kilenc napos Boot Düsseldorf jelentőségét mutatja, hogy miközben a motoros hajók forgalma elérte a 80 ezer eurót, és a luxusjachtok iránt is korábban sosem látott kereslet mutatkozott.

A 17 kiállítási csarnokot megtöltő esemény magyar szereplői közül Mezriczky Róbert a különleges dizájnjával komoly elismerést kiváltó olasz Invictust képviselő Yacht for You ügyvezető igazgatója elmondta: a magyar látogatók és vásárlók magas létszáma is azt mutatja, hogy a korábban csak a kiváltságosok luxusának tartott, de ma már elérhetőbb áron kínált yachtok iránt is jelentősen megnőtt a hazai kereslet.

Különösen az elektromos meghajtású yachtok a népszerűek, amelyek a Balatonra is elhozzák a nagy vizek életérzését. De persze nem csak a magyar tenger, hanem a tavak mellett a tengerpart környéki vizek meghódítása motiválja a nagy hajóépítő cégeket abban, hogy az egyre inkább környezettudatos vásárlóknak megfelelő választékot állítsanak össze. Mindez a  Budapest Boat Show-n is megmutatkozik majd, amely február 26. és márc 1. között az Utazás kiállítással egyidőben kerül megrendezésre.