Az üvegfenekű hidak legje – 300 méterrel az erdő felett

Ma már egyre divatosabb, hogy üvegfenekű kilátókat, hajókat építenek, hogy az utazók másképp, sőt testközelből éljék át a természet nyújtotta szépségeket. Nem is, olyan rég egy újabb üvegfenekű híddal állt be a sorba Kína, s ezzel tartja a világ legnagyobb és legmagasabban fekvő üvegfenekű híd címet. 

Az elég bátrak, több mint 300 méter magas, 426 méter hosszú és 6 méter széles hídon sétálgathatnak a Zhangjiajie Grand Canyonban, két szikla között. Azonban vannak, olyanok is, akik a szédítő magasságtól teljesen megrémülnek és “földbegyökerezett” lábbakkal állnak meg a híd valamely pontján. Hiszen letekintve észlelik a szédítő magasságot, és természetes, hogy az ember fejében megfordul “Tuti alattam törik be az üveg”. Pánikra semmi ok. A legnagyobb és legmagasabb üvegfenekű híd cím mellett a legbiztonságosabb jelzőt is megkaphata. Számos töréstesztet kiállt: kalapáccsal való ütlegelés, panelen való ugrálás – bár sikerült megrepeszteni az üveget, végül az nem tört be -, sőt már több tonnás autóval is átvezettek rajta, bizonyítva, hogy félelemre semmi ok. Ettől függetlenül van egy limit; egyszerre a hídon csak 800 ember haladhat át.

A üvegfenekű híd megvalósításának az ötlete James Cameron Avatar című filmjének alapján történt, amit Haim Dotan építész valósított meg.

Legyél az első hozzászóló "Az üvegfenekű hidak legje – 300 méterrel az erdő felett" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*