Bachledka, élményekkel teli üdülőhely az egész család számára

„Az egész évben nyitva tartó családi hegyi üdülőhely, a Bachledka Ski & Sun kiváló egy hétvégi vagy akár egy hosszabb sítúrához is. Budapestről már akár 4 óra alatt is ideérhet.” – így invitálja a magyar családokat a szlovák síterep.

Mint azt közleményükben írták, a nemzeti parkok, a gyönyörű kilátás a Tátra hegygerincére és a festői falvak is vonzóvá tenni teszik a Bachledka üdülőhelyet, amely ráadásul teljes szezonban megfelelő hómennyiséget, családi élményeket, szórakozást és adrenalint is kínál. „Az idén nagyon jó az idő, és az üdülőhelyen sok hó esik. Bachledkán már 2022.12.17-én kezdődik a síszezon.”

A több mint 8 kilométer hosszú sípályákat a 10 férőhelyes Bachledkai Gondola kabinos libegő, egy 4 férőhelyes ülőlift és a Tavas községben található 5 sífelvonó szolgálja ki. Bachledka a Tatry Super Ski csoport tagja, ami azt jelenti, hogy egy síbérlettel akár 18 szlovákiai és lengyelországi síközpontban is lehet síelni: ez 95 sípályát és több mint 86 felvonót jelent. A lejtők és üdülőhelyek napközben tetszés szerint változtathatók, és számos üdülőhely népszerű éjszakai síelése is igénybe vehető. A gyermekeket Bachledkán 2 gyermek sípálya és egy kibővített síiskola várja, ahol a tapasztalt oktatók még a legfélősebbeket is megtanítják síelni.

Bachledka azonban messze nem csak egy síközpont. Az üdülőhely a nem síelők számára is számos programot kínál. Van itt 2,5 km hosszú szánkópálya szánkókölcsönzővel, 20 kilométeres sífutópálya és egy közvetlen a lejtő mellett elhelyezkedő felújított wellnessközpont is.

A Lombkorona tanösvényről gyönyörű kilátás nyílik a hófödte Bélai-Havasokra. A tanösvényen enyhe emelkedéssel, 24 méter magasságba visz. A tanösvényhez tartozik egy 32 méter magas kilátó is, melynek a tetején száraz csúszda és adrenalinháló is található.

A Szepesi-Magura gerincén található PANORAMA étterem nem csak gasztronómiai élményeket és egy nagyobb napsütötte teraszt, hanem kulturális, rekreációs, oktatási tereket, ajándékboltot, helyi specialitásokat is kínál. Az étterem épülete az üdülő több más részéhez hasonlóan akadálymentesített.

Az üdülőhely számos szálláslehetőséget kínál közvetlen a pályák mellett. A PANORAMA luxusapartmanok pezsgőfürdővel és terasszal közvetlen a Lombkorona tanösvény mellett kínálnak kivételes szálláslehetőséget, lélegzetelállító kilátással. A kényelem és a központi elhelyezkedés az új Bachledka apartmanok legfőbb előnyei, amelyek közvetlen a Bachledova-völgyben található felvonó, felszálló állomása mellett találhatók. Ha a kisebb panziók hangulatos otthoni környezetét részesíti előnyben, akkor a festői szépségű Tavas községben, a lejtőtől mindössze 600 méterre található, étteremmel és wellness-központtal ellátott hangulatos Ski Jezersko panzió a legjobb választás. (Az ubytovanie.bachledka.sk honlapon kedvező ajánlatokat találni, további információk a www.bachledka.sk honlapon.)