Bécs: mobilalkalmazással a kátyúk ellen

Bécs vezetői bemutatják az új applikációt

“Szólj Bécsnek!” Ez a neve annak a mobiltelefonos alkalmazásnak, amellyel mostantól néhány kattintással, a helyszínről be lehet jelenteni a kátyút, a hibás közlekedési lámpát vagy a teleszemetelt parkot az osztrák fővárosnak. Visszajeleznek, ha kijavították a hibát.

Mivel az osztrák főváros azt szeretné, ha a lakosságnak minél nagyobb beleszólása lenne a város életébe, a digitalizációs offenzíva keretében egy hibabejelentő mobiltelefonos alkalmazást fejlesztettek ki. A “Sag’s Wien” (Szólj Bécsnek) alkalmazás segítségével a városlakók mostantól néhány kattintással, a helyszínről jelenthetik be, hogy mi szúrja a szemüket.

Ehhez elég, ha lefényképezik a hibás kandelábert, a rosszul körülkerített építési területet vagy a kátyút, és hozzáadják a fotót a felkínált kategóriák – zöldterület, kátyú, közlekedési lámpa stb. – valamelyikéhez. Természetesen rövid leírást is mellékelhetnek a probléma bejelentéséhez. Ha a telefonon be van kapcsolva a helymeghatározás, akkor az alkalmazás automatikusan hozzárendeli a helyszínt a bejelentéshez. Ha nem, akkor a felhasználónak kell megadnia, hogy hol észlelte a hibát. Az alkalmazás jelzi, ha a problémát már bejelentették, sőt a környékről érkező hibabejelentéseket is megmutatja. Ha elhárították a hibát, üzenetet küldenek a bejelentőnek.

“Az új mobiltelefonos alkalmazás segítségével a jövőben még gyorsabban és nagyobb hatékonysággal tudjuk megoldani a problémákat” – mondta Ulli Sima városi tanácsnok a “Szólj Bécsnek” alkalmazással kapcsolatban.

Legyél az első hozzászóló "Bécs: mobilalkalmazással a kátyúk ellen" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*