Belize – ami a felszín alatt van

 A túrák újszerűsége a megközelítésben és a barlangok tartalmában rejlik. A barlangok speciális elhelyezkedése miatt a túrák egyes szakaszait kenuval, illetve nagy úszógumikkal lehet megközelíteni. Tartalmában ott tér el a hagyományos barlangoktól, hogy ezek a közép-amerikai kavernák a letűnt maja civilizáció által hátrahagyott történelmi relikviákat is tartalmazzák, illetve megőrizték. Az ide látogatók különböző kerámiákat, a fazekas mesterségre utaló cserépdarabokat, áldozati helyeket és a hozzávaló eszközöket tekinthetnek meg, melyeket a maják használtak itt évszázadokkal ezelőtt. 

.

Azonban a legnagyobb dobás, a kicsivel tapasztaltabb barlangászoknak, az Actun Tunichil Mucnal barlang, melyben a mai napig megtalálható egy rituálisan feláldozott ember csontváza, melyet a helyiek „crystal maiden”-nek, vagyis „kristály szűznek” hívnak. A lány a késői klasszikus időszakban, feltehetőleg kr.u 550 és 700 között élhetett. A több órás túrát az egyes részeken való úszás és szűk helyeken történő átjutás miatt ajánlják a tapasztaltabb, illetve kalandvágyóbb turistáknak. 

A bungalók –melyek egyébként Francis Ford Coppola egyik hotelének részét képezik – a Maja-hegységben helyezkednek el, az esőerdővel és zubogó vízesésekkel körbeölelve. 

További információkat a hotelról és a túrákról a Blancaneaux Lodge honlapján, a www.coppolaresorts.com –on találhat.

forrás: Condé Nast Traveller

Legyél az első hozzászóló "Belize – ami a felszín alatt van" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*