Biztonságban is nagyot mutat a Hyundai i40

Az i40 sorban az ötödik Hyundai modell, amely maximális, ötcsillagos eredménnyel teljesíti az Euro NCAP igen szigorú biztonsági vizsgálatát: ezt megelőzően kiválóan teljesített a tesztsorozaton az i20-as városi modell, az ix20 kompakt egyterű, az i30 kompakt ferdehátú és az ix35 kompakt szabadidőjármű.

A középkategóriás i40 modell 92 százalékos eredményt ért el a „felnőtt utasvédelem” mérési kategóriában, ennek során 100 százalékos teljesítményt mutatott az oldalirányú ütköztetéses vizsgálaton. A tesztelők külön dicsérettel illették a fejtámlát és az ülésszerkezetet, amelyek ráfutásos balesetben magas szintű védelmet nyújtanak az ostorcsapás nyaksérülés ellen.

A „gyermekvédelem” terén az i40 elismerésre méltó, 86 százalékos teljesítményt mutatott, és egyaránt jól szerepelt a „18 hónapos gyermek” és a „hároméves gyermek” kategóriákban. A modell 43 százalékos eredménnyel zárta a „gyalogosvédelmi” vizsgálatokat, az első lökhárító a lehetséges legmagasabb pontszámot kapta a gyalogosok lábszárának védelmére.
Az i40 elektronikus menetstabilizáló és sebességhatároló rendszerei, valamint a biztonsági öv becsatolására emlékeztető berendezése egyaránt hozzájárult a „biztonsági segédrendszerek” kategóriában szerzett 86 százalékos eredményhez. Az i40-hez kínált passzív és aktív biztonsági
rendszerek választéka meghaladja az Euro NCAP által 2011-re megkövetelt biztonsági felszereltséget.

A Hyundai teljes körű, ötéves Tripla 5 garanciális csomagja a létező legmagasabb szintű ügyféltámogatást biztosítja Európában, ötéves, korlátozások nélküli garanciával, ötéves országúti segélyszolgálatával, valamint öt éven át érvényes, évenkénti átvizsgálással.

Legyél az első hozzászóló "Biztonságban is nagyot mutat a Hyundai i40" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*