Budapest a házigazdája 2016-ban a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsversenynek

Az idei európai versenyen hozták nyilvánosságra 2014. május 8-án a gasztronómiai és turisztikai szempontból egyaránt fontos hírt. A kulináris világ legnagyobb presztízsű szakmai rendezvénye több mint húsz évvel ezelőtt indult, és azóta kétévente kontinentális, majd minden második évben világszinten rendezik meg. Budapest pályázatát a magyar állam is támogatta, a 2016-os esemény fővédnöke a köztársasági elnök lesz.

Az idei európai fordulóban különben Magyarországot Molnár Gábor és csapata képviselte, akik a 9. helyet elérve bejutottak a nemzetközi döntőbe, melyet 2015 januárjában, Lyonban rendeznek meg. Az európai megmérettetés a svéd fővárosban népes közönség előtt zajlott, a versenyzőknek meghatározott idő alatt két ételt kellett a zsűri elé tálalnia. Az első három helyet a svéd, a dán, illetve a norvég csapat szerezte meg.

A korábbi Bocuse d’Or nemzetközi versenyen Széll Tamás és csapata képviselte Magyarországot, akik az európai fordulón a 9., a világversenyen pedig a 10. helyet szerezték meg – emlékeztetett híradásában az MTI.

Legyél az első hozzászóló "Budapest a házigazdája 2016-ban a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsversenynek" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*