Budapestet ajánlja a The Sun

 Az írásban különválasztották, hogy gyermekkel, vagy gyermek nélkül milyen módon érdemes eltölteni az időt városunkban. Az író olyan kategóriákban emelte ki a legjobbakat, mint hogy hol érdemes megszállni, hol kell enni, mit kell mindenképpen megnézni, hol kell vásárolni és végül, hogy hol kell szórakozni.

Gyermekkel

Gyermekekkel a Budapest Novotel hotelt ajánlja szállásnak, olyan programokkal, mint a Budai vár, Városliget, az Állatkert vagy a Vajdahunyad vára, melyet a cikkíró kinézete miatt a Disney kastélyhoz hasonlít. Azonban kiemelte, hogy ezek mellett a Széchenyi gyógyfürdő az, ahova mindenképp el kell mennünk. Ha pedig megéheznénk, akkor a The Sun ajánlása szerint a Gerbaud-ba érdemes elmennünk, a kihagyhatatlan vásárlást pedig a Nagyvásárcsarnokban érdemes megejteni, ahol mindenki megtalálja a neki tetsző szuveníreket, ruhákat, ételkülönlegességeket. 


A Széchenyi gyógyfürdő – fotó: Alamy

Végül megemlíti a szórakozást is, melyre, a gyerekekkel, egy Dunai hajózást ajánl, ami végigvisz a városon, fejenként 31 fontért (a cikk írója valószínűleg nem tudja, hogy ezt a BKV hajójárataival már 400 Ft-ból is megoldható per fő, persze vélhetőleg nem teljesen ugyanaz az élmény).

Gyermek nélkül

Gyermekek nélkül már egészen más helyek kerülnek szóba. Szállásnak a Zichy Palotát ajánlják stílusa miatt, míg programoknak a nyugati ember számára különlegesnek számító, volt-kommunista ország atmoszféráját visszaidéző, Memento Parkot (másnéven Szoborpark), illetve a Terror Házát ajánlja.

Étteremnek a Costes Éttermet választja, kiemelve, hogy ez Magyarország első Michelin csillagos éterme. Vásárláshoz Pest belvárosát ajánlja, megemlítve a Múzeum körút, Szabadsajtó utcát és a Vámház körutat.


A Szimpla Kert, ahogy a The Sun-on is bemutatták. – fotó: Alamy

Szórakozás gyanánt –gyermekek nélkül – természetesen a budapesti éjszakai élet került előtérbe. Az ajánlás szerint a belvárosi kerteket érdemes felkeresni, melyeket a cikk szerint az elhagyatott belsőudvarokból alakították ki. Közülük leginkább az itthon is méltán népszerű Szimpla Kertet nevezték meg, mint az egyik leghangulatosabb helyet.

forrás: The Sun

Legyél az első hozzászóló "Budapestet ajánlja a The Sun" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*