A budapesti Vásárcsarnok Európa legjobbja

A CNN Travel listája szerint világhírű piacokat utasított maga mögé.

Mégpedig olyanokat, mint a barcelonai Mercat de San Josep de la Boqueira, az isztambuli Nagy Bazár, a londoni Portobello Road, és a párizsi Les Puces.

A CNN rövid leírásában bemutatja a főváros pesti oldalán álló épületet. A 19. század végén nyitott létesítmény kora egyik legmodernebbike volt a világítás és a hűtés tekintetében. Az óriási és levegős csarnok közepén hajdanán egy kis csatorna csörgedezett, így az árut könnyedén el tudták juttatni a megfelelő standokhoz. Ez a kis patakocska ma már nem létezik, így friss portékákkal megrakott trolik száguldoznak a bámészkodó vásárlók között.

Vásárcsarnok2

Az épület a második világháború alatt komoly károkat szenvedett, és annyira rossz állapotba került, hogy egy időre be is zárták. Az 1990-as évek közepén aztán végre-valahára visszanyerte eredeti pompáját, és immáron a város egyik nevezetességeként nyitotta meg újra kapuit a nagyérdemű előtt.

Az itt időző megtalálhat mindent, ami szem-szájnak ingere. Friss húsok, gyümölcsök, zöldségek, halak, sőt, még egy szupermarket is elérhető a piacon, ezen kívül magyar kézműves termékek, kávézó, és büfék, falatozók is működnek itt.

Vásárcsarnok3

A látogatók vezetett túra keretében is végighaladhatnak a csarnokon és megismerhetik a magyar ízeket, a kolbászokat, sonkákat, szalámikat, és persze a lángost.

Szuvenír tekintetében a CNN a pirospaprikát ajánlja, hiszen a nyaralásból hazatérve a fűszer segítségével bármikor magyar hangulat varázsolható az asztalra.

Legyél az első hozzászóló "A budapesti Vásárcsarnok Európa legjobbja" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*