Felavatták a Koningsdamot

A Holland America Line társaság felvonta a holland lobogót legújabb családtagjának árbócára.

A Koningsdam keresztelésére május 20-án, Rotterdamban kerül sor. A tengerjáró nemsokára elhagyja az olasz Fincantieri városában működő Marghera hajógyárat.

„Nagy pillanat ez a Holland America Line családja számára, és egy mérföldkő a vállalat életében. Mindannyian határtalan örömmel és büszkén üdvözöljük a Koningsdamot” – mondta Orlando Ashford, a cég elnöke. „Az új családtagunk minden várakozást felülmúl, és ezúton szeretnénk megköszönni mindazoknak, akik hozzájárultak ezen álom megvalósulásához.”

A keresztelés után a hajó Amszterdam felé veszi az irányt, és a Balti-tengeren hajózik majd egészen szeptemberig, ekkora visszatér a mediterrán térségbe. Ősszel átszeli majd az Atlanti-óceánt, és a floridai Fort Lauderdale-ből indulva járja majd be a karib világot.

A 99,500 tonnás hajó 2650 vendég befogadására alkalmas. A Koningsdam több újítást is bemutat, ami eddig nem jellemezte a társaságot. Ilyenek például többek között az új közösségi terek és a családok számára létesített kabinok.

Koningsdam2

A vendégek fine-dining alternatívák között válogathatnak a Sel de Mer, francia tengeri herkentyűket kínáló étteremben, illetve az ún. farm-to-table – vagyis az ökológiai gazdálkodás során előállított termékek felhasználását hangsúlyozó – opciót előtérbe helyező Culinary Arts Centerben.

Konigsdam4 (1024 x 683)

A fedélzeten a Grand Dutch Café kényezteti az utasokat, a Lido Market pedig gondol az éhes hajózókra is. A gyönyörű főétterem a hajó egyik ékköve.

Koningsdam1

A Music Walk névre keresztelt hajórész gondoskodik a szórakozásról, ahol minden zeneimádó megtalálja a számítását, de az élőzenét kedvelők sem csalódnak.

Legyél az első hozzászóló "Felavatták a Koningsdamot" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*