Bük: mesés az új turisztikai attrakció

Répce menti mesevilágba kalauzol a Deák park: játszótér lett a felsőbüki füves területből a helyiek és a városba látogatók örömére. Még csak nemrég kerültek helyükre a gyeptéglák és az állatfigurás játszóelemek, de már sokan jönnek és figyelik érdeklődve, hogyan alakul mesés játszótérré a Deák park.

Vidám, színes és biztonságos gumiburkolat került a játékok alá, az őszre ütemezett faültetés november közepére zárult, addigra kész lett a kerítés is, és birtokba vehetik a helyi családok és az itt vendégeskedő turisták a mintegy 900 négyzetméteres területet.

A térségben egyedülálló és európai színvonalú játszótér egy három elemből álló turisztikai beruházás része, és bővíti a büki, bükfürdői lehetőségek sorát: a pihenést, feltöltődést szolgáló gyógyfürdő, valamint az aktív kikapcsolódást nyújtó kerékpáros attrakciók mellé családbarát időtöltést kínál a városba látogatóknak.

A „Fenntartható turizmusfejlesztés megvalósítása Bük Városában és Iklanberényben” című, TOP-1.2.1-15-VS1-2019-00010 számú pályázati projekt teljes költségvetése 196.519.183,- forint volt.