Bükfürdő legnagyobb fejlesztését tervezik – az első akadályt máris sikerrel vették

Megérkezett Bük Város Önkormányzatához a Magyar Turisztikai Ügynökség támogató okirata arról a 15 millió forintos támogatásról, amellyel a Bükfürdő Thermal & Spa, valamint a fürdő környékének fejlesztését készítik elő.

A támogatás az előzetes megvalósíthatósági tanulmány és az építészeti koncepciótervek kidolgozását szolgálja, amely a fürdő tavaly elfogadott középtávú fejlesztési tervének tartalmi elemeire épül. Az építészeti koncepciótervek már a térben is ábrázolni fogják a fürdő és környékének leendő szolgáltatási funkcióit, épületegyütteseit. A fejlesztés Bükfürdő, mint egységes turisztikai desztináció piaci újrapozícionálását szolgálja, amelyben az egyik legfontosabb cél, hogy a magasabb minőség felé tett lépésekkel a fürdő- és szállásszolgáltatások terén az ausztriai színvonalhoz együtt zárkózzon fel a város és a létesítmény.

A támogatással elkészülő koncepcióterveket az engedélyezési tervdokumentáció követi, amelyekkel egy akár 6 milliárdos fejlesztési csomagra pályázhatnak majd, ami Bükfürdő valaha volt legnagyobb fejlesztése lehet.