Business class négy keréken: luxus kisbusz a Lexustól

A Lexus megtartotta a vadonatúj LM, „luxury mover” („luxus szállító”) zászlóshajójának világpremierjét, amely új piaci szegmenst, a sofőrös kisbuszok kategóriáját nyitja meg a prémium márka előtt.

A négyüléses és hétüléses kivitelben is elérhető Lexust a teljes kikapcsolódásra és kényelemre tervezték. A négyüléses modell még magasabb szintre emeli a Lexus Omotenashi vendégszeretetet nagy, a repülők első osztályát idéző ülésekkel, amelyek teljesen vízszintesre dönthetőek. A luxus funkciók közé tartozik a 48”, nagyfelbontású, szélesvásznú monitor, amelyet egyedi Egyedi Mark Levinson 3D Surround Sound referencia audiorendszer egészít ki, épp úgy, mint a hűtő és az utastér szórakoztatórendszerének kezelésére szolgáló okostelefon-stílusú vezérlő.

A prémium Lexus klímamenedzser kibővített funkcionalitást kapott, amely magában foglalja az ülések pozíciójának, az utastér világításának és az ablakok árnyékolóinak szabályozását is – a személyre szabott beállításokat „egy érintésre” elérhetővé teszi. Európába az LM 350h érkezik majd, 2,5 literes öntöltő hibrid elektromos hajtáslánccal.

A hétüléses modellben a középső sorban található VIP üléseket a helykínálat és a funkciók előtérbe helyezésével alakították ki, a harmadik sorban pedig három ülés található, amelyek lehajthatók, ha nagyobb raktérre van szükség. A négyüléses változat a luxus csúcsa, mindössze két többfunkciós hátsó üléssel és rengeteg olyan funkcióval, amelyek minden utazást rendkívül kényelmessé és élvezetessé tesznek. Ezek közé tartozik az első és hátsó üléssor közötti válaszfal. Ez egy 48″ szélesvásznú monitort és egy üvegpanelt is magában foglal, amely a privátszféra védelme érdekében el is sötétíthető. A testre szabott Mark Levinson 3D Surround Sound audiorendszer 23 hangszóróval rendelkezik.

Az utastér számos funkciójának és lehetőségének gyors és intuitív beállítását egy okostelefonhoz hasonló vezérlő biztosítja. Ezzel kezelhető az audiorendszer, a klímaberendezés beállításai, az ülésfunkciók, a belső világítás és az ablakárnyékolók. Az új LM egyben a világ első olyan modellje, amely olyan hangvezérlés funkciót kínál, amely kifejezetten a hátsó ülésen utazók parancsaira reagál.

A hátsó sorban egy elegáns felső konzol található, amely magában foglalja az ajtóvezérlőket, a kisebb tárgyak tárolására szolgáló tárolót és a hőmérséklet-figyelő érzékelőket.