Agyhártyagyulladás járvány tört ki egy óceánjárón

 Az olasz társaság elmondta, hogy a legénység négy érintett tagját az olaszországi Livornóban kezelik, akik közül kettőjüknek az állapota súlyos.

A cég szóvivője elmondta, minden utasnak és személyzeti tagnak antibiotikumokat adtak elővigyázatosságból, azonban ez idáig senki másnál nem jelentkeztek a tünetek.

Hozzátette, az Orchestra menetrend szerint kikötött Valenciában, ahol a spanyol egészségügyi hatóság átvizsgálta és megállapított, hogy a hajó eleget tett a nemzetközi tengeri biztonsági és egészségügyi szabályoknak.

Az MSC továbbá felkereste a kikötés előtti hét napban velük utazott összes utast, értesítette őket az eseményekről és antibiotikumos kúrát ajánlott nekik a biztonság kedvéért, mint az egyik leghatékonyabb megelőző intézkedést.

Az óceánjáró, amely több mint 3000 utasnak ad helyet, egy hét napos mediterrán körúton volt., mikor a fertőzés bekövetkezett.

A bakteriális agyhártyagyulladás akár életveszélyes fertőzés is lehet. Szerencsére azonban a levegőben rövid ideig tud megmaradni, a betegséget általában csókkal, tüsszentéssel terjesztik az fertőzöttek, mely után influenza-szerű tünetek jelentkeznek

forrás: Travelmole

Legyél az első hozzászóló "Agyhártyagyulladás járvány tört ki egy óceánjárón" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*