Cabin Crew to Captain – különleges pilótaképző program a Wizz Air-nél

A Wizz Air elindította Cabin Crew to Captain elnevezésű programját, amely segíti a társaság céltudatos légiutas-kísérőit álmuk megvalósításában, ehhez pedig a légitársaság átfogó pénzügyi, utazási és lakhatási támogatást, valamint személyre szabott munkavégzési és tanulmányi tervet biztosít a számukra. A pilótaszakma korlátainak ledöntésével a WIZZ célja, hogy támogassa ambiciózus légiutas-kísérői pilótafülkébe vezető útját, és élen járjon a nemek közötti egyenlőség megteremtésében a légiiparban.

A 40 hónapos program a kereskedelmi pilóta engedély megszerzésére biztosít lehetőséget a légitársaság jelenleg magyar, román, lengyel és bolgár bázisain dolgozó légiutas-kísérői számára, akik kevés vagy semmilyen előzetes repülési tapasztalattal nem rendelkeznek, így pilótakarrierjüket a WIZZ csapatának részeként kezdhetik meg. A nyugodt életkörülmények megőrzése érdekében a kadétoknak havi váltásban van lehetőségük a munkavégzésre és tanulmányaik folytatására. A képzési programot elvégzők előtt megnyílik az út, hogy fényes karrierjüket Európa leggyorsabban növekvő légitársaságánál építsék, miközben a WIZZ követelményeinek megfelelő, magas minőségű oktatásban részesülnek.

A program egy 22 hónapos kezdeti földi gyakorlatból és egy 18 hónapos repülési tréningből áll, amely a Tréner repülőiskolában történik Nyíregyházán. Miután a kadétok megfeleltek a Cabin Crew to Captain program kijelölt feltételeinek és sikeres záróvizsgát tettek, pilótagyakornokokká válnak a WIZZ-nél, ezt követően pedig további (haladó és Wizz Air) képzéseken fejleszthetik tudásukat. A pilótagyakornokok a sikeres végső repülési vizsgát követően elsőtisztként fejezhetik be a képzést.

Az egyedülálló program a tehetséggondozás és a vállalaton belüli sokszínűség elősegítése céljából jött létre, és támogatja a Wizz Air hosszabb távú elkötelezettségét is, amelynek keretében a légitársaság 2030-ig 25%-os női reprezentációt kíván elérni a pilótafülkékben. A következő hónapokban a Wizz Air célja, hogy a programot a hálózatában lévő további bázisokra is kiterjesztve a pilótakarrier lehetőségét még több légiutas-kísérője számára elérhetővé tegye.

„Izgalommal tölt el bennünket, hogy az iparágban elsőként indítjuk el Cabin Crew to Captain programunkat, amellyel azokat a WIZZ légiutas-kísérő kollégákat szeretnénk segíteni, akik pilótakarrierről álmodnak. Ez egy remek lehetőség a szakmai fejlődésre, és arra, hogy előre lépjenek a szervezeten belül, miközben mi is folyamatosan bővítjük flottánkat és útvonalhálózatunkat. Hiszünk abban, hogy ezzel a programmal támogathatjuk a nemek közötti egyenlőséget és a fenntartható növekedést az iparágban” – mondta el Darwin Triggs, a Wizz Air repülési műveletekért felelős igazgatója és vezető pilótája.