Check-in lázban az utazók

A Föld bármely részén is vagyunk, az új utazási szokásoknak megfelelően, a kapcsolattartás és elérhetőség lételemünkké vált, melytől utazásunk során sem szeretnénk megválni. Az idén készült Visa Global Travel Intentions Study szerint az utazók legnagyobb része (84%) elképzelhetetlennek tartja, hogy ne vinné magával a telefonját, melyet a sorban a számítógép, fényképező és a különböző szórakoztató berendezések, eszközök követnek.
A felmérés szerint mindezek a szerkezetek információforrásként is szolgálnak, és rajtuk keresztül könnyedén megoszthatjuk utazási élményinket is. Éppen ezért választják sokan okostelefonjukat útitársként – derült ki a fent említett tanulmányból, melyet az afrikai, illetve a közép-keleti országok lakosainak utazási szokásairól készítettek. Ezek a készülékek indították el a „check-in” lázat, így szempillantás alatt tudathatjuk ismerőseinkkel, hogy a világ mely pontján járunk.
A döntést, hogy melyik ketyerét is visszük magunkkal, nagyban befolyásolja annak súlya, illetve az internethez való csatlakoztatás lehetősége. Márpedig ha az utóbbi teljesül, akkor rengeteg, az indulás előtt idő hiányában el nem intézett dolog elvégezhető az utazói vélemények olvasgatásától kezdve a hivatalos turisztikai oldalak böngészésén át egészen kirándulások tervezéséig és foglalásokig. Szinte nincs lehetetlen.
„A technológia ma már életünk minden percében jelen van. Természetesen a verbális marketing sem tűnt el a modern világból, meghallgatjuk barátainkat és rokonainkat, utánanézünk ennek-annak az útikönyvekben. A gyakran útra kelők kommentjei, a pénzváltókról, kedvezményekről, könyvekről szóló és képeket tartalmazó weboldalak azonban egyértelműen átvették az információforrások közötti vezető szerepet – nyilatkozta Marcello Baricordi a Visa szakembere.
A felmérésben részt vett rendszeres utazók szerint az online elvégezhető folyamatok radikálisan fejlődnek; ma már egy foglalás csupán pár percbe telik. Valószínűleg még további előrelépés várható; a szolgáltatók ugyanis felismerik és próbálják kihasználni a technika által nyújtott előnyöket, ugyanakkor a biztonságot és kényelmet is szem előtt tartják mind saját, mind vásárlóik érdekében. Miliosz Katalin

(fotó:theinklingsoflife.com)

Legyél az első hozzászóló "Check-in lázban az utazók" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*