Családi Kalandozások Németországban

 Németország teljesen más világ a családosoknak. Akinek van gyermeke, az pontosan tudja, hogy miért, de aki már látott fáradt szülőket gondterhelten lézengeni örökmozgó gyermekük után, naplemente környékén, az is átérezheti, hogy bizony egy gyermek figyelmét folyamatosan le kell kötni, és bármennyire is szép, ehhez vajmi kevés egy Michelangelo- vagy Van Gogh-kép. 

A családbarát vakáció Németországban olyan igazi közös élményt kínál, melyben a szülő és a gyermek is egyaránt aktív résztvevő, és ami valóban arról szól, hogy akár három generáció is tartalmasan szórakozzon, sportoljon, pihenjen.

Ehhez az a legfontosabb, hogy indulás előtt felmérjük a pontos igényeket, hogy mihez lenne kedvünk, ami azért igen lényeges, mert Németország olyan úti cél, ahol az élményparkok, a tematikus utak, a vízi sportok, a kirándulások és a túralehetőségek szinte végtelen palettát alkotnak, melyek mindegyikében a családi szórakozás az egyik elsődleges szempont. A gyermekek körében általában az élmény- és kalandparkok aratják a legnagyobb sikert, melyek közül a legnagyobb az Europa-Park. Ez persze nem azt jelenti, hogy a felnőttek ne szórakoznának itt nagyon is jól.

De nézzük meg kicsit részletesebben, hogy mit is jelent az Europa-Park Németországban. Már a neve is árulkodik! Az 1975-ben megnyitott, 85 hektáros területen fekvő élménybirodalom 13 különböző tematikájú területre lett felosztva, melyek mindegyike külön-külön látnivalókkal, programokkal mutatja be Európa 13 különböző régióját. Gyermekeinknek ez kiváló lehetőség, hogy játszva megismerjék a különböző régiók építészeti stílusait, ételeit, kultúráját, de bizony számos újdonságot megtapasztalhat itt a sokat látott, rutinos utazó családfő is.

A cikk folytatását megtalálja Az Utazó magazin Legfrissebb számában! Keresse az újságárúsoknál, vagy kedvezményes áron digitálisan a www.dimag.hu oldalon! 

Legyél az első hozzászóló "Családi Kalandozások Németországban" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*