Csomagtartóreform a Fordtól: így tették remek utazóautóvá az új Pumát

Trendibb, korszerűbb és okosabb is lett az új Ford Puma, mint elődje volt, ám az egyik legérdekesebb újítás a csomagtartóban található, ami sokbőröndös utazások idején jön jól.

Az új Puma praktikusságát az innovatív MegaBox jellemzi, amely további 80 liternyi, a csomagtér padlójába integrált tárolóhelyet biztosít. Ezzel körülbelül 115 cm magas tárgyak akár függőlegesen is tárolhatók a csomagtérben.

A MegaBox 456 liter hasznos csomagtér-kapacitást biztosít öt személy mellett a 4,2 méter hosszú Pumában. Ennek eredményeképpen a Puma magabiztosan és kényelmesen megbirkózik a családi nyaralások és egyéb kalandok kihívásaival.

Az új Pumát a Ford 1,0 literes EcoBoost Hybrid motorja hajtja, amelynek 48 voltos mild hybrid technológiája mérsékli az üzemanyag-fogyasztást, és akár 155 lóerő teljesítményt biztosít. A sportos vezetők számára a Ford Performance kifejlesztette az új Puma ST Powershift modellt – sportos futóművel, stílussal és felszereltséggel, és akár 170 lóerős csúcsteljesítménnyel3,4, amit az alapáron kínált, villámgyors hétfokozatú automata sebességváltó továbbít a kerekekhez. Ez a váltómű egyébként a többi Puma-változathoz is megrendelhető opcióként.