Debrecen és Moszkva között indít járatot a Wizz Air

Debrecen és Moszkva között indít járatot a Wizz Air

December 18-tól Debrecen és Moszkva között indít járatot a Wizz Air – közölte Váradi József vezérigazgató.

Ez lesz a hetedik útvonal, amelyet a légitársaság Debrecenből üzemeltet – írta a távirati iroda. Váradi József elmondása szerint nagy sikerrel közlekednek a keleti irányú járatok, és Budapest, illetve a magyar piac gyűjtő és elosztó központként üzemel a keleti és nyugati járatok között. A Wizz Air azonban nem tervezi, hogy rendszerszinten lehetővé teszti a saját, vagy más járatok csatlakozását.

Debrecen repülőterén az elmúlt egy évben 275 ezer utast szolgáltak ki, 12 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, a jövő évben 362 ezer széknyi kapacitást biztosítanak a kelet-magyarországi település repülőteréről.

Váradi József közlése szerint a magyar piacon a január-augusztusi időszakban 18,5 millió utast regisztráltak, 23 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A vezérigazgató állítja, ez a legnagyobb fejlődési ütem az utasforgalomban egész Európában. A magyar légiközlekedési piacon a légitársaságok között a Wizz Airnek van a legnagyobb, 32,1 százalékos részesedése.

Papp László, Debrecen polgármestere a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a Wizz Air stratégiai partnerük, és a légitársaságnak köszönhetően jelentősen fejlődött a debreceni repülőtér és a turizmus. Ennek jele, hogy 400 ezer fölé várják a vendégéjszakák számát az év végére, ami 10 százalékkal haladja meg a tavalyi szintet.

Legyél az első hozzászóló "Debrecen és Moszkva között indít járatot a Wizz Air" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*