Debrecen-München között heti 3 járatot indít a Lufthansa

Megérkezett a debreceni repülőtérre a Lufthansa első menetrend szerinti, 98 férőhelyes Bombardier járata Münchenből hétfőn délelőtt – adta hírül az MTI. A járat ezentúl heti három alkalommal közlekedik Debrecen és München között.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere és Antal Gábor, a Lufthansa-csoport magyarországi igazgatója egyaránt mérföldkőnek nevezte a járatindítást, amely jelentősen hozzájárulhat a régió gazdasági, turisztikai fejlődéséhez, új munkahelyek teremtéséhez.

Az első járatot hagyományosan fogadták a debreceni repülőtéren: a Bombardier CRJ 900-as típusú, 98 személyes repülőgép két vízsugár alatt gördült be a légikikötőbe. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az első járatot hagyományosan fogadták a debreceni repülőtéren: a Bombardier CRJ 900-as típusú, 98 személyes repülőgép két vízsugár alatt gördült be a légikikötőbe.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Antal Gábor, a Lufthansa Csoport magyarországi vezetője arról beszélt, hogy a Debrecen-München járat hétfőn, szerdán és pénteken fog közlekedni. Mindhárom nap reggel fél nyolckor indul Németországból és 9 óra 45 perckor fordul vissza Debrecenből. 

Debrecen felkerült a világtérképre, hisz Münchenből 4 kontinens 106 célállomása érhető el egyetlen átszállással.

Íjgyártó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a járatindítás alkalmából kiemelte, hogy Németország a legnagyobb tőkebefektető Magyarországon: 2014-ben 18,7 milliárd euró volt a közvetlen német tőkebefektetés, amely a teljes állomány egyharmada.

Legyél az első hozzászóló "Debrecen-München között heti 3 járatot indít a Lufthansa" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*