Dés 60: jön a nagy koncert

Új szerzemények is elhangoznak majd a Papp László Budapest Sportarénában – említette Dés László a 2013. december 16-i tájékoztatón, aki nem egy pályafutás lezárásának, hanem inkább átívelő szakasznak tekinti e koncertet, a jelen és a jövő találkozásának. Hiszen az új dalok egyben egy tervezett új lemezen is felcsendülnek majd. Az új kompozíciók szövegírói pedig Parti-Nagy Lajos, Grecsó Krisztián és Bródy János. A januárban hatvanadik születésnapját ünneplő zenész egyben zenei pályafutásának negyvenedik évfordulóját is ünnepli majd, és a koncert alkalmat ad arra, hogy egy-egy zenei állomását is felidézze. Így újra összeáll a Trio Stendhal Snétberger Ferenccel és Horváth Kornéllal, fellép Fekete-Kovács Kornél is, s neves színészek eléneklik újra a jellegzetesen dallamos, érzelemgazdag, kivételes hangulatú Dés-dalokat: Udvaros Dorottya, Básti Juli, Kulka János, Cserhalmi György. A koncerten ismét együtt lesz látható a Jazz+Az is, Geszti Péter vezérletével.

Geszti ugyancsak ott volt a Rózsavölgyi és Társa Kiadó szervezésében, a Rózsavölgyi Szalonban rendezett tájékoztatón, aki elmesélte e zenekar indulásának történetét. A dzsungel könyve, Déssel közösen írt musicale elkészítését követően fogalmazódott meg benne, hogy újabb közös projektet szeretne az általa nagyra becsült zeneszerzővel, és a közös gondolatok után született meg a magyar könnyűműfaj történetének első pop-jazz rapformációja.

A sajtótájékoztató másik témája A dzsungel könyve musical kottás könyvének megjelenése volt. A szerzők elárulták, hogy a mű valójában befejezetlen volt, mert Maugli dala az első felvonás végére valójában csak az ezredik előadásra született meg. Igaz, e befejezetlenségről egyedül ők tudtak, és hosszú évekig nyomta a lelküket e tény, ám most végre megnyugodhattak. És készülhetnek a januári koncertre.

Legyél az első hozzászóló "Dés 60: jön a nagy koncert" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*