Díjmentesen netezhetünk a MÁV öt vasútállomásán

A több mint hétszáz kocsit érintő fedélzeti internetelérés kiépítését követően, újabb fejlesztésként a MÁV 2014 áprilisától Budapest-Déli, Budapest-Keleti, Budapest-Nyugati pályaudvaron valamint Debrecen állomáson elindította az ingyenes állomási wifi internet szolgáltatást – adta hírül a MÁV közleményében. Ezzel immáron – a teszt jelleggel pár hónapja Keszthelyen indítottal egyetemben – öt állomáson szolgáltat díjmentesen vezeték nélküli internetet a MÁV utasainak, és a tapasztalatok függvényében országszerte a nagyobb forgalmú állomásokon tervezi bevezetni a szolgáltatást.

Budapest-Déli pályaudvaron a teljes pénztárcsarnokban, váróteremben és a csarnok valamint a vágányok közötti fedett területen elérhető a szolgáltatás. Debrecenben a teljes utasfelvételi épületben használható a díjmentes wifi internet (pénztárcsarnok, várótermek, indulási és érkezési oldal). Budapest-Keleti pályaudvaron az aluljáró szinten a pénztárak előtt, valamint a vonatfogadó szinten legjobban a központi utastájékoztató tábla környezetében érhető el a szolgáltatás. Budapest-Nyugati pályaudvaron a pénztárcsarnokban, a Teréz körúti bejáratnál lévő központi utastájékoztató tábla előtti területen, a Westend felőli utascsarnokban és az 1–9. vágányok előtti területen lehet netezni. A Keletiben és a Nyugatiban a közeljövőben további területeken is elérhetővé válik majd a szolgáltatás.

A MÁV Csoport ingyenes internetelérést biztosító vasúti kocsijainak száma pedig már meghaladja a hétszázat. A szolgáltatás kiépítése egyre több térséget érint, így az InterCity forgalomban Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Pécs, Szeged és Szombathely irányában valamint a teljes budapesti elővárosi hálózaton elérhetővé vált a wifi a vonatokon. Míg tavaly márciusban még csak harmincezerszer csatlakoztak a wifire, ez decemberben már csaknem négyszázötvenezerre emelkedett. A csatlakozások száma összesítve tavaly év végére meghaladta a kétmilliót. A tapasztalatok szerint, a rendszert péntekenként használják a legtöbben.

Legyél az első hozzászóló "Díjmentesen netezhetünk a MÁV öt vasútállomásán" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*