Dizájnváltás a Deutsche Bahn büfékocsijaiban

Fotó: Deutsche Bahn AG / Max Lautenschläger

A Deutsche Bahn (DB) teljesen újratervezte leendő ICE-flottája belső terét. A hangsúly az újonnan tervezett üléseken, a nagyobb funkcionalitáson, az új színeken és a modern, tartós anyagokon volt. Az ülőhelyek korszerű berendezése mellett a fedélzeti vendéglátás is új külsőt kapott – írta testvérlapunk az azuzlet.hu.

A cikk szerint az utasok és az ingázók először 2023 decemberében, az új ICE 3neo szerelvényében láthatják majd az összes újdonságot. Ettől kezdve minden újonnan beszerzett távolsági vonat megkapja a most bemutatott felszerelést. “A fedélzeti étkeztetés tekintetében az új színkoncepció a, ‘burgundi’ minden bizonnyal a legszembetűnőbb újítás. A természetes, meleg színek és anyagok összjátéka a vendégszeretetet hangsúlyozza, és hívogató légkört teremt” – magyarázta a FOOD SERVICE-nak a német vasút szóvivője.

Fotó: Deutsche Bahn AG / Max Lautenschläger

A fedélzeti éttermet és bisztrót magában foglaló fedélzeti étkeztetés fontos szolgáltatási elem a kínálatban, és megkülönböztető jegy más közlekedési szolgáltatókhoz képest. “Ezért megtartjuk a fedélzeti éttermet és bisztrót az ügyfeleink számára” – mondta a szóvivő. A bisztró a pultszerű megjelenésével és a magas székekkel a jövő vonatainak új dizájnelemét jelenti. A Deutsche Bahn a korszerűsítések keretében megvizsgálja, hogy a meglévő ICE-vonatokon milyen mértékben tudja az új koncepciót alkalmazni. A bisztró és az étterem férőhelyeinek száma továbbra is változik – a vonat típusától függően.

Fotó: Deutsche Bahn AG / Max Lautenschläger

A dizájnmodell berlini premierbemutatóján Richard Lutz, a DB vezérigazgatója kifejtette: “Utazni, dolgozni, pihenni  és 300 km/h sebességgel olyan kényelmesen érezni magunkat, mint a saját nappalinkban: az új dizájn az utasaink modern utazási kényelemre, lényegesen több egyéniségre és valódi fenntarthatóságra vonatkozó igényeit szolgálja. Biztosak vagyunk benne, hogy még több embert fogunk inspirálni az éghajlatbarát vasútra, és az éghajlat is nyerni fog.”