Újabb elismerés az Év Autójának

Röviddel azután, hogy a 2022-es Év Autójának választották Európában, a többszörös díjnyertes EV6 a nagypresztízsű formatervezési díj, a Red Dot abszolút elsőségét is begyűjtötte.

Az ötventagú zsűri a legjobbnak járó ‘Best of the Best’ kitüntetéssel ismerte el az újdonság jövőbe mutató formatervét. Ugyanakkor az EV6 az újító szellemet díjazó ‘Innovative Products’ kategória első helyét is megszerezte.

Az EV6 a Kia első, alapjaitól tisztán elektromos hajtásra tervezett modelljeként a márka fejlődésének új irányát is szimbolizálja, amely révén a cég a fenntartható mobilitás egyik világszinten is vezető szolgáltatójává kíván válni. Az úttörő elektromos crossover már a Kia új formanyelve, az ‘egyesült ellentétek’ jegyében született határozott formai identitással, amit a látványos élek és térformák keltette feszültség határoz meg. Az EV6 kategóriája egyik legtágasabb utasterét kínálja akár 528 km-es hatótávolság mellett. A 800 V-os, nagyfeszültségű ultragyors töltéssel a hajtáslánc akkumulátora akár mindössze 18 perc alatt 10-ről 80%-os szintig telíthető.

Az EV6 a Kia Red Dot sikereinek folytatója: 2009 óta, – amikor a Soul első koreai modellként Red Dot díjat nyert – összesen 27 Kia részesült ilyen elismerésben.

A Red Dot a világ egyik legnagyobb és legrangosabb formatervezési elismerése, 1955-ben alapították és az Észak-Rajna-Vesztfáliában működő Design Zentrum hirdeti meg minden évben, három fő kategóriában: Termékforma, Kommunikációs dizájn és Koncepció. Az idei pályaműveket ötventagú, független formatervezőkből, egyetemi oktatókból és szakújságírókból álló zsűri minősítette. A megjelenésen kívül fontos értékelési szempont volt a funkcionalitás, az ergonómia, a minőség és a környezettudatosság is. Az “Innovative Products” alkategóriában hagyományosan a pályaművek újdonságértéke a legfontosabb minősítési szempont.