Donovaly: Fun Park a gyerekeknek, végtelenített éves bérlet mindenkinek

Donovaly, a téli sportok szerelmeseinek régi ismerőse, nem csak azért örök sláger, mert Budapesttől mindössze 200 kilométerre fekszik, vagyis akár egy nap alatt is élmények sorát kínálja. Hanem azért is, mert a csodás környezetben, hófödte hegycsúcsokkal körbezárt völgyben fekvő síközpontot körülvevő lejtők már akkor is kiválóak a síelésre, ha csak kevés hó fedi őket. Ezt a vonzerőt növeli a régió legnagyobb Fun Parkja gyermeknek, és az új, egész évre érvényes bérlet, a Sezónka.

Aki egy csodás téli napon az alig háromórás autóút után Donovalyba érkezik, a Sezónka-bérletnek köszönhetően a pénztári sorban állást kihagyva bármikor úgy indulhat egyenesen a sípályára, hogy a szó szoros értelmében végtelenített bérlettel még az egészen másfajta élményeket ígérő nyári szezonban is felülhet a Nová Holá felvonókra.

De a végtelenített jelző nemcsak azt jelenti, hogy az év minden napjára érvényes a bérlet, hanem azt is, hogy a Sezónkával még a Záhradište sípályán is naponta 12 órán keresztül, reggeltől egészen estig, valóban korlátlanul síelhetünk. A végtelen szórakozás legnagyobb nyertesei Donovaly legfiatalabb látogatói, akik a Sezónkával a Fun Parkba, Közép-Európa legnagyobb ilyen jellegű létesítményébe is szabad bejárást kapnak. Vagyis a belépő a klasszikus kettő az egyben elve alapján úgy érvényes a kalandparkba, hogy közben a felvonó árát is tartalmazza.

A Sezónka-bérlet ráadásul nemcsak a végtelen lehetőségek tárháza, hanem még a VIP-érzéssel is megjutalmazza tulajdonosát. Aki lojalitásáért cserébe minden egyes látogatás alkalmával a síközpont vendéglátóegységeiben a Záhradištén és a Nová Holán 10% kedvezményt kap a Chata pod Magurou és a Záhradište bisztróban, vagy az újonnan megnyitott vendéglátóhelyeken mindkét sípálya alsó állomásánál.

Ráadásul aki Sezónka-bérletet vesz, emellé megkapja az előző évekből jól ismert és bevált Park Snow-kártyát is, ami a síközpont Donovalyn vagy a környéken üzemelő partnereinek szolgáltatásait igénybe véve – például az éttermekben vagy a wellnessfürdőben – jogosít különböző kedvezményekre.

Miközben a síközpont munkatársai meggyőződéssel vallják, hogy az elkövetkező téli szezon más lesz, mint a mostani, azt is fontosnak tartják, hogy a jelenlegi helyzetben, minden járványügyi intézkedés és korlátozás betartása mellett, a friss levegőn való tartózkodás és sportolás az egyik legbiztonságosabb tevékenység a mai világban. Így, miközben felelősségteljesen állnak a koronavírus terjedésének megfékezéséhez kötődő hatósági intézkedésekhez, mindent megtesznek azért, hogy a Park Snow Donovaly vendégei és munkatársai a lehető legnagyobb biztonságban legyenek és kellemesen érezzék magukat.

A felelős gondolkodás jegyében a síközpont a Sezónka-tulajdonosoknak a bérlet teljes árának visszatérítését is garantálja abban az esetben, ha az állami szervek korlátoznák vagy betiltanák a Park Snow Donovaly működését a 2021/2022 évadban. Ha viszont a hivatalos szigorítások miatt csak korlátozott létszámban lehet igénybe venni a felvonókat, a bérlet tulajdonosai mindenkor elsőbbséget élveznek a felvonóknál. 2020. december 15-ig bárki kedvezményesen, 199 €-ért megvásárolhatja a végtelenített bérletet a síközpont e-shopjában vagy pénztárában. https://skipas.parksnow.sk. A síterep jegypénztárainál átlagosan 15%-kal lesznek magasabbak a síbérletek árai az online megvásároltakhoz képest.

Fényárban az „új”, esti síelés

A több mint 2 km hosszúságú sípályaszakaszon a korszerűsített megvilágítás modern, LED-technikát alkalmaznak, amelynek energiafogyasztása jelentősen alacsonyabb, környezetkímélőbb, miközben a lámpák hatékonyabbak és nagyobb teljesítményűek. Mindez azért is fontos, mert a síközpont számára a vendégek biztonsága az elsődleges, és az erősebb megvilágítás, a nagyobb fény jelentősen növeli az esti síelés biztonságát. Az esti síelők az új megvilágítást kapott pályát karácsonytól március elejéig, a sötétedéstől kezdve egészen 21.00 óráig vehetik igénybe.

Közép-Európa legnagyobb Fun Parkja gyermekeknek

A Gyermek Fun Park Donovaly, amely ideális hely a síelés megtanulására, Mistrikyben, a Nová Holá és Zahradište pályarendszerek között található. A gyermekek téli élményparkja azzal vált a régió legnagyobbjává, hogy a Patty Ski eredeti 2500 m2-es területét időközben további 10 000 m2-rel növelték, amivel már Európa második legnagyobb gyermeksíparkjává is vált. A Fun Parkban 9 db Sunkid varázsszőnyeg (futószalagos gyermek sífelvonó) segíti azt, hogy a gyermekek sokkal gyorsabban, félelem nélkül, játékosan tanuljanak síelni. A gyerekek a síoviban már 3 éves kortól tanulhatnak síelni, elsősorban nekik, illetve a teljesen kezdőknek nyújt jelentős segítséget az alapok elsajátításánál a varázsszőnyeg és a „síkörhinta”.

Az élmények sorát fokozva mindennap 12.00-kor egyedi „Show on Snow” előadás szórakoztatja a kicsiket, sok játékkal, vidámsággal, majd záróakkordként a felejthetetlen „motorosszán-vonatozással” fejeződik be a vidám program. Amelynek elmaradhatatlan részeként az ember nagyságú Dodo, Lulu, Brumik, valamint a „Park Snow-egér” is szórakoztatja a gyerekeket.

Foglalás és rendelés egyenesen a szállodák recepcióján! A Fun Park ára 6 és 12 euró között mozog.

SkiOutlet Kupa – Donovaly

A neves szlovákiai síterep, Donovaly, mint a verseny házigazdája, már 10. alkalommal fogadja a magyarországi gyermekeket. A 2022. február 5-én, 30. alkalommal megrendezésre kerülő bajnokság alkalmából minden egyes célba érő gyermek egy-egy 30 cm magasságú kupát vehet át, eredményétől függetlenül. 600 családtagot, ezenbelül kb. 250 magyar gyermeket várnak Donovalyba. A versenykiírás és további részletes információk megtalálhatók a SkiOutlet.hu honlapon.

Donovaly 8 éves korig ingyenes a gyerekeknek

Szlovákiában szinte minden síközpontban 6 éves korig ingyen síelhetnek a gyermekek, amennyiben érvényes síbérlettel rendelkező felnőttel együtt síelnek. Donovaly viszont szakított ezzel a tradícióval: náluk 8 éves korig síelhetnek ingyen a gyermekek! Ez az ajánlat akkor érvényes, ha a kísérő felnőtt 3-7 napos síbérletet vásárol. Amennyiben a felnőtt kísérő 3 naposnál rövidebb síbérletet vásárol, az ingyenes gyermeksíbérlet 6 éves korig vehető igénybe. A teljes szezonra szóló síbérlet esetén is 6 éves korig lehet ingyen síelni.

A legjobb snowpark Donovalyban található – Riders Park Záhradište. A Park Snow Donovalyban üzemel a legjobb* snowpark Szlovákiában (*a www.boardlife.sk és www.freeskier.sk weboldalak felmérései alapján). Az utóbbi két szezonban a Riders Park Donovaly mindig az elsőként megnyíló szlovák park volt. A parkban 3 ugrató és 12 akadály található, amelyeket a szezon során időről időre megváltoztatnak, hogy újabb és újabb kihívások várják a snowboardosokat. A Riders Park Záhradište minőségéről sokat elmond az is, hogy a 2021/2022 síszezonban is az akrobatikus sízők és a szlovák snowboard-válogatott felkészülési központja lesz. A Riders Parkról minden információ megtalálható a www.riderspark.sk weboldalon. Egész napos síelés főszezonban felnőtteknek már 25,30 €-tól!

Park Snow Card vendégkártya

A Park Snow Card kedvezménykártyát a síközpont partnerszálláshelyein kaphatják meg, minimum kétéjszakás tartózkodás esetén. A kártya azért hasznos, mert birtokosa sok szolgáltatáshoz nagyon kedvező áron juthat hozzá. A vendégkártya ára 2,90 euró. További információk a kedvezményekről a www.parksnow.sk weboldalon találhatók.

8 órás síbérlet

A 8 órás síbérlet azok számára optimális, akik úgy szeretik élvezni a szabadságot, hogy közben nem kívánják lekötni magukat egy teljes szezonbérlet megvásárlásával. A kártya működése rendkívül egyszerű: a síliftkapun történő első átlépéskor 1 óra kerül levonásra a síbérletből. Ez alatt az idő alatt a síbérlet tulajdonosa korlátlan számban csúszhat le a sípályán és használhatja a sífelvonót.

Ha az első óra elteltével már nem lép át újra a beléptetőkapun, akkor a kártyán még 7 óra marad, amelyet bármikor felhasználhat nappali vagy esti síelésre. A következő óra a beléptetőkapukon való újabb átlépéskor kerül levonásra, az első átlépéstől számított 60 perc eltelte után. A bérletek bármikor felhasználhatók – akár nappali, akár esti síelésre a teljes 2021/2022-es síszezonban. A síbérlet megvásárolható Budapesten a Lupus Travelnél! Elérhetőségek: Park Snow Donovaly, e-mail: info@parksnow.sk, www.parksnow.sk Infocentrum Donovaly, szállásfoglalás: info@infodonovaly.sk