Dubrovnik tovább nőne

Dubrovnik tovább nőne

Még inkább a konferencia- és gyógyturizmusra koncentrál Dubrovnik: így próbálják meghosszabbítani a dél-dalmáciai város turisztikai szezonját.

Dubrovnik mind nagyobb hangsúlyt fektet a konferencia- és gyógyturizmusra – hangzott el azon a fogadáson, amelyet a dél-dalmáciai város abból az alkalomból adott a sajtó képviselőinek, hogy az idén Dubrovnikban rendezték meg a Nemzetközi Újságíró Tenisz Szövetség (AITJ) 40. világbajnokságát.

Dubrovnik tovább nőne

Az Adria gyöngyszemeként emlegetett üdülőhely eddig is a nyaralni vágyók kiemelt célpontjának számított Horvátországban – olyannyira, hogy májustól októberig már a túlzsúfoltság a legnagyobb probléma, pedig az árak lassan a New York-iakkal vetekednek. Épp ezért most a cél a szezon kibővítése és a szállodák kihasználtságának növelése.

Az elmúlt években megannyi idegenforgalmi szálláshelyet újítottak fel a prémium látogatók igényeinek megfelelően. Ezek a beruházások pedig csak akkor térülnek meg gyorsan, ha a téli hónapokban is van elég vendég. Ugyancsak a leggazdagabb vevőkör kielégítését szolgálja majd a dubrovniki kikötő bővítése, amelyben a luxusjachtoknak biztosítanak több helyet.

Legyél az első hozzászóló "Dubrovnik tovább nőne" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*