Egy éve repül Budapestre az Air Serbia

2015. április 10-én ünnepélyes fogadták a szerb légitársaság járatát abból az alkalomból, hogy egy esztendeje indult el a Belgrád és Budapest közötti menetrendszerinti járat.

Az ebből az alkalomból rendezett sajtótájékoztatón Mirela Burda, a légitársaság regionális értékesítési igazgatója emlékeztetett, hogy 1967 és 1992 között a Malév jóvoltából már volt közvetlen légi összeköttetés a két főváros között a Malév jóvoltából. Büszkén számolt be arról, hogy a csaknem negyven városba repülő légitársaság a Balkán több nagyvárosába is kényelmes átszállási lehetőséget nyújt, versenyképes árakkal. Így Szkopje, Tivat, Szarajevó, Athén, Thesszaloniki, Szófia, Várna, Podgorica, Tirana tartozik úti céljaik közé. 

Tóth Attila, a légitársaságot Magyarországon képviselő Aviareps igazgatója azt hangsúlyozta, hogy a magyar főváros és Belgrád között 66 üléses ATR72-es repülőgép közlekedik naponta, és ez a megoldás jobb, mint ha egy nagyobb gép repülne, de ritkábban. Az Air Serbia repülőgépein nagy, 80–82 centiméteres az ülések közötti sortávolság, míg más járatokon a ez négy-kilenc centiméterrel rövidebb. A budapesti járaton, bár csak ötven perc a repülési idő, szendvicset, vizet, kávét kapnak az utazók. Az Air Serbia tervezi egy New York-i járat beindítását is, ami a magyr turisták számára is népszerű lehet. 

Mint ismert, az Air Serbiában 2013-ban 49 százalékos tulajdonrészt vásárolt az Etihad Airways, a többségi tulajdonos a szerb állam. Belgrádból naponta két járat indul Bécsbe, Athénba, Moszkvába és Abu Dhabiba. 

(Fotó: bud.hu)

Legyél az első hozzászóló "Egy éve repül Budapestre az Air Serbia" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*