Zsigmond Vilmos kiállításával nyílt meg a 35. Budapesti Tavaszi Fesztivál

Tárlatának megnyitója alkalmából látogatott ismét Budapestre Zsigmond Vilmos, a Magyarországról elszármazott Oscar-díjas, világhírű operatőr, akinek százötven fotója látható a Ludwig Múzeumban a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) nyitónapjától, 2015. április 10-től, egészen június 21-ig.

A Művészetek Palotájában tartott megnyitón Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is hosszan méltatta a megnyitón jelen lévő Zsigmond Vilmos munkásságát. A miniszter úgy vélte, hogy a hosszú távú finanszírozási háttér megteremtése és az új szervezeti struktúra kialakítása új fejezetet nyitott az idén 35 éves fesztivál történetében, ennek első gyümölcseit már tavaly élvezhettük. A BTF idei támogatása 1 milliárd 480 millió forint, ezen belül külön fejezetet jelent a fesztivál keretében másodszor megrendezett Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozó 200 millió forintos kormányzati támogatása. Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ vezetője, a fesztivált szervező operatív testület tagja szerint a BTF „a város fesztiválja, a kapcsolatok, az értékek és a közösségek fesztiválja”, amelynek ideje alatt Európa fővárosává avathatjuk Budapestet. Káel Csaba, a Művészetek Palotája vezérigazgatója, a fesztivált szervező operatív testület elnöke köszöntőjében felidézte: az idei az első alkalom, hogy később, áprilisban rendezik meg a fesztivált, egyrészt a jobb idő reményében, másrészt a térség hasonló fesztiváljaihoz való igazodás miatt. A BTF nyitja meg a közép-európai régió tavaszi fesztiváljainak sorát Prága és Bécs előtt. A Művészetek Palotájában rendezett megnyitó végén felszólaló Zsigmond Vilmos úgy fogalmazott: nagy öröm, egy álom megvalósulása számára a kiállítás: „Majdnem sírtam az örömtől, amikor először megláttam” – vallotta meg. A művész a megnyitó előtt a média munkatársainak, azt követően pedig a megnyitó résztvevőinek tartott tárlatvezetést.

A 2015. április 26-ig tartó Budapesti Tavaszi Fesztivál programjairól és a jegyvásárlási lehetőségekről bővebben: www.btf.hu

Legyél az első hozzászóló "Zsigmond Vilmos kiállításával nyílt meg a 35. Budapesti Tavaszi Fesztivál" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*