Egy kis Oktoberfest

 A metróval rendkívül könnyen megközelíthető Theresienwiese-n már rögtön a felszínre érve belecsöppenünk a forgatagba, és fülünket azonnal megcsapja a hullámvasúton száguldó utasok sikolya. Ez azonban pillanatnyi hangfoszlány csak, hiszen az innen-onnan átszivárgó, különböző dalok egyvelege vidámparkba varázsol bennünket, ahol a bőség zavarában képtelenség hirtelen eldönteni, milyen hajmeresztő gépezetre üljünk fel legelőször. Természetesen a legifjabbak sem maradnak ki semmi jóból; a család legkisebb tagjaira is gondoltak a szervezők.


“a rendkívül szűk folyosókon varázslatosan ügyes pincérek és pincérnők szlalomoznak” 
Fotó: Korsós Viktor – fotoviktor.hu

A főszerepben azonban mégiscsak a híres bajor sör áll. A neves sörházak ilyenkor mind kivonulnak, és hatalmas sátraikba invitálják a megszomjazott látogatókat. Ami igaz, az igaz, az esti órákban, foglalás nélkül igen hosszadalmas lehet a bejutás. Amikor azonban átlépjük a sörmennyország küszöbét, rögtön úgy gondoljuk, hogy megért minden várakozást. A sátor apraja-nagyja az asztalon és a padokon állva táncol és énekel, miközben a rendkívül szűk folyosókon varázslatosan ügyes pincérek és pincérnők szlalomoznak. Könnyen lehet, hogy az egy literes Maß legurítása után mi magunk is a tömeggel együtt dúdoljuk a dalok szövegét.

Nem lenne teljes az itt tett kirándulás, hogy ha a sörházakban kapható sült csirke és kolbász után nem szereznénk be egy kis tradicionális Oktoberfest szuvenírt: a szív alakú mézeskalácsot. Az egészen kicsitől az akár fél méteres nagyságúig rendkívül széles a kínálat, ami ugyanúgy igaz a ráírt kedves üzenetekre is. Mellettünk egy népviseletbe öltözött pár épp fizet, majd a fiú a lány nyakába akasztja az ajándékot, melynek felirata megcsillan a lámpafénynél: „Du bist mein Sonnenschein” (Te vagy a napsugaram). Összemosolygunk, és tudjuk, hogy jövőre, ugyanitt újra összefuthatunk. Merthogy visszatérünk, az nem kérdés!


Rengeteg ember gyűl össze a különböző sörsátorokban – Fotó: Korsós Viktor – fotoviktor.hu

Legyél az első hozzászóló "Egy kis Oktoberfest" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*